Dünya Dakika dakika Rusya - Ukrayna savaşı: Savaş NATO'nun kapısında!

Dakika dakika Rusya - Ukrayna savaşı: Savaş NATO'nun kapısında!

Paylaş
Dakika dakika Rusya - Ukrayna savaşı: Savaş NATO'nun kapısında!

Rus jetleri, Polonya sınırına 20 kilometre mesafedeki NATO’nun, Ukraynalı askerleri eğitmek için kullandığı üssü vurdu, 35 kişi öldü, 134 kişi de yaralandı. Rusya, Ukrayna’ya yapılan silah sevkiyatlarının da ‘meşru hedefler’ olacağı uyarısında bulundu. Rusya’nın bu hareketi, savaşı NATO’nun kapısına taşıdı. Üssü vuran jetler, Rusya’nın Saratov kentinden ve Karadeniz’den havalandı. Üsteki binalar 5 saat boyunca yandı. Rusya - Ukrayna savaşındaki son dakika gelişmeleri...

Ukrayna’nın batısında Yavoriv Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezi’ne yapılan saldırı, savaşı ABD’nin NATO güçlerini desteklemek için asker gönderdiği Polonya sınırına tehlikeli şekilde yaklaştırdı. Rus jetlerinin sabaha karşı ani hava saldırısında attıkları füzelerin 22’si hava savunma sistemlerince durdurulurken, 8 füze NATO askeri personelinin de kaldığı lojmanlara isabet etti. Ağır yaralanan onlarca kişi Lviv’de tedavi altına alındı. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, Ukrayna’ya silah teslimatlarını Moskova’nın artık meşru askeri hedef sayacağını ilan etti. Ryabkov, “Taşınabilir hava savunma sistemleri ve tanksavar gibi silahların düşüncesizce Ukrayna’ya transferinin ne gibi sonuçlara yol açabileceği konusunda uyardık. Maksimum gerilimin kaynağı ABD’dir” dedi. Ukrayna askerleri Yavoriv üssünde, Rus tanklarına karşı etkili olan ABD yapımı Javelin tanksavar füzesi eğitimi alıyordu.

Haberin Devamı

Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Mihaylo Podolyak, Belarus’ta yürütülen ateşkes müzakerelerine ilişkin, “Rusya olumlu konuşmaya başladı. Sayılı günler içinde olumlu sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” açıklamasını yaptı. Rus müzakere heyetinde yer alan Leonid Slutsy de “Müzakerelerde ilerleme kaydediliyor, yakın zamanda anlaşmalar imzalanabilir” ifadelerini kullandı.

Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri

17.33 Türkiye'nin Odessa Başkonsolosluğu'ndan önemli bir uyarı geldi. Resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Odessa'da bulunan vatandaşlarımızın Ukrayna'yı terk ederek ülkemize tahliye olmak üzere yarın (15 Mart) en geç saat 15.00'a kadar Başkonsolosluğumuza başvurmalarını önemle ikaz ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

17:15 Ukraynalı temsilciler, Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinin bugün gerçekleşen dördüncü turuna, yarına dek ‘teknik ara verildiğini’ belirtti.

17.00 ABD'li ilaç firması Pfizer, bugün yaptığı açıklamada Rusya'ya insani amaçlı ilaç göndermeye devam edeceğini ancak ülkede yeni klinik çalışmalara başlamayacağını açıkladı.

Pfizer yaptığı açıklamada, Rusya'ya ilaç göndermeyi durdurmak, "Hastaların önceliği prensibimize aykırı olur" dedi ve devam etti: "Özellikle kanser ve kardiyovasküler tedavisi gören hastalara ilaç göndermeyi durdurmamız çok sayıda ölüme neden olabilir."

16.30 Mariupol'deki insani koridordan 160'dan fazla araç geçerek şehirden ayrıldı.

16.22 Ukrayna Başbakan Yardımcısı Vereşuk: “İşgalciler tahliyelerin güvenliğiyle ilgili üzerlerine düşen görevleri ve sözleri yerine getirmiyor”

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Ukrayna’nın Geçici İşgal Altındaki Topraklarının Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrina Vereşuk, “Bugün planlanan insani koridorlardan hepsi maalesef gerçekleşemedi. Tahliyelerin sonuçlarını 20.00 sıralarında bileceğiz. Genel olarak söylemek gerekirse zor geçiyor. İşgalciler tahliyelerin güvenliğiyle ilgili üzerlerine düşen görevleri ve sözlerini yerine getirmiyor. Tahliye edilen ve güvenli bölgeye geçen vatandaşlarımızın sayısı 150 bini buldu” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

16.20 Rusya Savunma Bakanlığı: Donetsk'e füze saldırısında 20 kişi hayatını kaybetti

ZELENSKİY NATO'YA SESLENDİ

15.55 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, NATO’ya ve Avrupa Birliği’ne (AB) seslenerek Ukrayna hava sahasının kapatılmasını istedi. Zelenskiy, “Geçtiğimiz sene NATO liderlerini uyarmıştım. Rusya’ya karşı ciddi yaptırımlar uygulanmazsa savaşın başlayacağını söylemiştim. Ben haklı çıktım. Şimdi tekrar söylüyorum. Hava sahamızı kapatmazsanız Rus füzeleri NATO topraklarına da düşecek. Artık an meselesi” ifadelerini kullandı.

15.40 Rus heyet, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’ndeki çalışmalarını askıya aldı, toplantılara katılmayacak.

15.30 Ukrayna'nın önemli liman kentlerinden Mariupol'un Belediye Başkan Yardımcısı Serhiy Orlov BBC'ye yaptığı açıklamada, "şehrin sürekli topçu ateşi ve bombardımana tutulduğunu ve bazı sokak çatışmaları yaşandığını" duyurdu. Kentteki binlerce sivil iki haftadır roket ve top ateşi açan Rus birlikleri tarafından kuşatılmış halde ve birçok bina yıkıldı. Yetkililer kentte acil gıda, su, ilaç ve elektrik ihtiyacı olduğunu söylüyor. Orlov "İnsani kriz ve soykırım sürüyor" dedi. Mariupol stratejik önemde, çünkü kentin ele geçirilmesi Rus birliklerinin Kırım'daki ve doğudaki Donbas bölgesindeki birliklerle temas kurup, kıyı bölgelerini kontrol altına alabilmesi anlamına geliyor.

Haberin Devamı

15.16 Kremlin Sözcüsü Peskov: Büyük şehirleri ele geçirebiliriz.

ÇERNOBİL YENİDEN GÜÇ KAYBEDİYOR

14.55 Çernobil Nükleer Santrali yeniden güç kaybetmeye başladı. Soğuyan çekirdek nedeniyle santralin kapanması ve radyoaktif sızıntıya neden olmasından korkuluyor.

14.30 Ukrayna'dan Rusya'yla görüşmelerde ilerleme sinyali! Ukrayna ve Rusya arasındaki barış görüşmeleri bu sabah devam ederken, üst düzey Ukraynalı yetkililer müzakerelerin gidişatına dair iyimser açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Vlodimir Zelensky'nin Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Ihor Zhovkva, BBC'ye yaptığı açıklamada Moskova'nın geçmişe kıyasla daha yapıcı bir tutum takındığını söyledi.

Haberin Devamı

14.08 Rusya’nın Ukrayna’nın güneyinde bulunan Mariupol’e yönelik saldırısında can kaybı açıklandı. Ukrayna Devlet başkanlığı Ofisi Danışmanı Oleksiy Arestovych, Mariupol bombardımanında 2 bin 500 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyerek, “Ordumuz, orada başarılı oluyor. Dün, Mariupol’de bir başka saldırıyı önledi. Ruslar, şehirden dışarı püskürtüldü” ifadelerini kullandı. Arestovych, “Resmi verilere göre 2 bin 500 kişi hayatını kaybetti” dedi.

13.41 Sputnik'in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Katarlı mevkidaşı ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna topraklarından Rusya’ya yönelebilecek bir tehdidin varlığını kabul etmeyeceklerini belirtti.

MÜZAKERELER BAŞLADI

13.22 Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin dördüncü turu başladı. Taraflar video konferans ile bir araya geldi.

13.14 Kiev şehir yönetimi kentteki Antonov uçak fabrikasının Rus güçleri tarafından bombalandığını açıklamıştı. Yapılan yeni açıklamada bombardıman nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi.

DONETSK LİDERİNDEN AÇIKLAMA

13.00 Sputnik'te yer alan habere göre, Puşilin: Ukrayna ordusunun Toçka-U füzesiyle düzenlediği saldırıda 20 sivil öldü!

Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) lideri Denis Puşilin, Ukrayna ordusu tarafından Donetsk'in merkezine fırlatılan Toçka-U füzesinin havada vurulduğunu ancak buna rağmen çocuklar da dahil 20 kişinin öldüğünü, 9 kişinin yaralandığını açıkladı. Donetsk'in merkezinde vurulan Ukrayna ordusuna ait Toçka-U füzesinin yasaklı, kaset tipi başlık taşıdığını belirten Puşilin, "Toçka-U füzesini vurmayı başardık ama enkazı bile böyle bir kayba yol açtı. En korkunç olanı da can kayıplarının sivil olması. Eğer füzeyi vurmasaydık, kıyaslanmayacak derecede daha fazla can kaybı verilirdi" dedi.

12.30 AFP'de yer alan habere göre, Moskova yanlısı ayrılıkçılar, Ukrayna'nın Donetsk kentinde düzenlenen saldırıda en az 20 kişinin öldüğünü söyledi.

12.01 Ukrayna bugünkü görüşmelerde 'derhal ateşkes' ve Rusya'nın geri çekişmesini talep edeceğini duyurdu.

RUSYA 12 BİN ASKER KAYBETTİ

11.55 Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’nın kayıplarına ilişkin yeni bir açıklama yayınladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Rusya, Ukrayna’da 12 binden fazla askeri personel, bin 249 adet zırhlı askeri araç, 617 askeri nakil aracı, 77 uçak, 150 topçu sistemi, 60 yakıt tankeri, 90 helikopter, 34 hava savunma sistemi, 8 İnsansız Hava Aracı, 389 tank, 64 çok namlulu roketatar ve 3 gemi kaybetti” denildi.

İNSANİ KORİDOR AÇIKLAMASI

11.35 Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşuk, bugün açılacak insani koridorlar ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı ve Ukrayna’nın Geçici İşgal Altındaki Topraklarının Yeniden Entegrasyonu Bakanı olan Vereşuk, “Bugün yapılması planlanan 10 insani koridora ilişkin bilgi vermek istiyorum. Bogdanivka ve Yeni Bogdanivka köyünden Brovari şehrine, Peremoga köyünden Brovari şerine, Bobrik köyünden Brovariy şehrine, Gostomel şehrinden Belagorodka köyüne, Vorzel’den Belogorodka köyüne, Dmitrivka köyünden Belogorodka köyüne, Severo Donetsk şehrinden Slovyansk şehrine, Papasna şehrinden Slovyans şehrine, Şehirske köyünden Slovyansk şehrine tahliyeler düzenlenecek. Berdyansk şehrinden başlayarak Manguşk üzerinden Mariopol şehrine ulaştırmak istediğimiz gıda ve ilaçlardan oluşan insani yardım konvoyuna yapılan engelleri de kaldırmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Vereşuk, Rusya tarafından kaçırılan 2 Belediye Başkanı ile ilgili olarak ise “Melitopol şehri Belediye Başkanı İvan Federov halen esir durumda. Ayrıca Dniprorudniy şehrinin de kaçırılan Belediye Başkanı Yevgeny Matveev’in durumu da gizemini koruyor. Her yer Ukrayna olacak” dedi.

11.15 Rus birliklerinin ilerleyişini sürdürdüğü başkent Kiev´de kadın ve çocukların tahliyeleri sürüyor. Ukrayna İçişleri Bakanlığı, kurtarma ekipleri, kolluk kuvvetleri, doktorlar ve Ukrayna Kızılhaç Derneği gönüllülerinin Brovary bölgesindeki vatandaşları tahliye ettiklerini duyurdu. Bölgede savaştan etkilenenler için psikolojik destek ve gıda yardımı da yapıldığı belirtildi.

11.00 Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD'li yetkililerin Rusya'nın Pekin'den Ukrayna'daki harekat için askeri teçhizat talep ettiği yönündeki iddialarının 'dezenformasyon' olduğu kaydedildi.

UÇAK FABRİKASI BOMBALANDI

10.45 Başkent Kiev’in Svyatoshin metro istasyonunda bulunan ve ülkenin tek uçak fabrikası pozisyonunda olan Antonov, Rusya tarafından bombalı saldırıya uğradı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Kiev Belediyesi, “İşgalciler, Kiev’de bulunan çok katlı bir binayı ve Antonov’un fabrikasını hedef aldı. Bombalamanın yapıldığı yerde itfaiye ekipleri, sağlıkçılar ve diğer ekipler olaya müdahale ediyor” ifadelerini kullandı

10.10 Rusya'nın Ukrayna'yı işgale girişmesiyle silahlanma programında radikal değişikliğe giden Berlin yönetimi, ABD'den F-35 jetleri almaya karar verdi.

09.51 Rusya Savunma Bakanlığı, savaş boyunca Ukrayna ordusuna ait 3 bin 920 hedefin yok edildiğini açıkladı.

09.46 Kiev şehir yönetimi kentteki Antonov uçak fabrikasının Rus güçleri tarafından bombalandığını söyledi

09.27 Pazartesi sabahı Kiev'in kuzeybatısındaki bir konuta top mermisinin isabet etmesi sonucu iki kişinin öldüğü ve üç kişinin de yaralandığı bildirildi. Açıklama Ukrayna Acil Servisi'nden geldi.

MÜZAKERE SAATİ BELLİ OLDU

09.20 Ukrayna - Rusya arasındaki krizin bitirilmesine yönelik dördüncü müzakere görüşmelerinin saat 11.30'da yapılacağı açıklandı. Görüşmeler video konferans şeklinde yapılması planlanıyor.

8.51 Sputnik'te yer alan habere göre, Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyon Bakanı Nicu Popescu, Rusya'nın Ukrayna'daki özel askeri operasyonunun başlangıcından bu yana 328.000'den fazla Ukraynalı'nın Moldova'ya geçtiğini ve son 24 saat içinde 14.000 mültecinin geldiğini söyledi. Popescu, ülke genelinde yaklaşık 101 bin mülteci geldiğini belirtti.

08.30 Çeçenistan lideri Kadirov, Ukrayna topraklarında olduğunu açıkladı

BİDEN'DAN EK YARDIM

07.00 Beyaz Saray kaynaklarına göre ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna için ek 200 milyon dolarlık silah ve diğer yardımlara onay verdi. Biden yönetiminden üst düzey yönetim yetkililere göre karar, ABD’den Ukrayna’ya sağlanan toplam güvenlik yardımını 2021 yılı başından bu yana 1.2 milyar dolara ve Rusya’nın Ukrayna’nın Kırım’ı ilhak ettiği 2014 yılından bu yana da 3.2 milyar dolara çıkarıyor. Başkan Biden, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a gönderdiği yazıda, Ukrayna’nın savunması için “Dış Yardım Yasası” aracılığıyla sağlanacak 200 milyon doların tahsis edilmesi talimatı verdi.

05.39 ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price yaptığı yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ile telefonda görüştüğünü belirterek, ikili görüşmenin detaylarına değindi. Blinken'ın, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını kınadığını aktaran Price, "ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna halkına ve hükümetine sürekli destek sunmak adına ve Rusya'nın Ukrayna'nın kentlerine yönelik devam eden ve artan sivil ölümlerine neden olan saldırılarını kınamak adına Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ile telefonda görüştü. Blinken ve Kuleba, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tercih ettiği savaşı durdurmak için devam eden diplomatik çabaları tartıştı. Blinken, Kremlin'in devam eden acımasız saldırganlığına karşı savunmada ABD'nin Ukrayna ile kararlı dayanışmasını yineledi" ifadelerini kullandı.

04.47 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, önce ABD Başkanı Joe Biden ile daha sonra Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi yaparak Rusya'ya yeni yaptırımları ele aldı.

02.25 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy son yaptığı halka sesleniş konuşmasında, NATO’ya net mesajlar gönderdi. Zelenskiy, "Ve şimdi tekrar ediyorum. Eğer semalarımızı (Ukrayna Hava Sahası) kapatmazsanız, Rus füzelerinin sizin bölgenize, NATO topraklarına, NATO vatandaşlarının evlerine düşmesi an meselesidir" dedi.

02.10 Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, Rusya’nın yakın zamanda Odessa’ya paraşütçü birliklerini indirmeyi planladığını duyurdu. Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, "Karadeniz’de 3-4 gün önce Rus paraşütçü birlikleri inecekti. Fakat hava şartlarından dolayı Sivastopol’e dönmek zorunda kaldılar. Fakat şimdi oradan geri dönüyorlar. Odessa ve bölgesinde paraşütçü asker inişi planlıyorlar. Odessa’da neler olduğunu ve kontrolün bizde olduğunu anlıyoruz. Onları karşılamak için bekliyorlar. Çernigov ve Kiev bölgelerinde olduğu gibi" ifadelerini kullandı. Danilov, Ukrayna askerlerinin Rus paraşütçü birliklerini karşılamak için hazır olduklarını ifade etti.

02.04 Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), ülkede daha önce kısıtlanan sosyal medya uygulaması Instagram'ın tamamen kapatıldığını duyurdu.

00.11 Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un müzakerelerin dördüncü turuna ilişkin açıklamasından hemen sonra Ukrayna tarafı da görüşmenin yarın yapılacağını ancak çevrimiçi müzakerelerin aralıksız her gün devam ettiğini açıkladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanının Danışmanı Mihaylo Podolyak, “Tekrar söylüyorum. Video konferans üzerinden müzakereler her gün aralıksız devam ediyor. Gruplar sürekli çalışıyor. Sorunların çok oluşu fazla zaman istiyor. 14 Mart Pazartesi yeniden müzakere gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

MADALYA JESTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus saldırılarında yaralanan Ukrayna askerlerini tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Zelenskiy, madalya takdim ettiği yaralı askerlerle fotoğraf çektirdi.

RUSYA KENDİ BELEDİYE BAŞKANINI ATADI

Rus askerleri önceki gün Ukrayna’nın Melitopol kentindeki kriz binasına baskın düzenlemiş, Belediye Başkanı İvan Federov’u başına çuval geçirip kaçırmıştı. Rus Hükümeti, kaçırdıkları Federov’dan boşalan koltuğa atama yaptı. Rusya yanlısı Galina Danilçenko’nun Melitopol’ün yeni belediye başkanı olduğu açıklandı. Rus askerlerinin dün de Dniprorudne Belediye Başkanı Yevhen Matveyev’i kaçırdığı öğrenildi.

NATO’NUN TATBİKAT YAPTIĞI KAMP

Eğitim kampında lojmanların vurulduğu iddia edilirken yaralı askerler ambulanslarla hastanelere taşındı. Kampta, Rus işgali öncesinde NATO askerleri, Ukrayna ordusuna anti-tank ve hava savunma füzesi kullanma konusunda eğitim veriyordu.

RUSYA: ABD’Yİ UYARDIK

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin bir dünya savaşına dönüşmesini istemediklerini belirten NATO ve ABD, kendi askerlerinin doğrudan çatışmalara girmeyeceğini açıklamıştı. Ukrayna’ya silah yardımı yapmakla yetinen Batı bloğu, sınırı NATO üyesi Polonya’da çizmiş ve askeri gücünü buraya yığmıştı. Önceki gün ise Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Batı ülkelerinin Ukrayna’ya gönderdiği silah konvoylarının da ‘meşru hedef’ olduğunu söyledi ve “ABD’yi Ukrayna’ya silah pompalamanın tehlikeli bir hamle olduğu konusunda uyardık” dedi. Bu açıklamadan saatler sonra Polonya sınırına 20 kilometre uzaklıktaki bir askeri kamp vuruldu.

UKRAYNA’DAN NATO VURGUSU

İşgal öncesinde Ukraynalı askerlere NATO subayları tarafından eğitim verilen Yavoriv Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezi’ne, Rus ordusu 30 seyir füzesi fırlattı. 22 füzenin havada imha edildiği, 8 füzenin askeri kampı vurduğu bildirildi. Ukraynalı yetkililer saldırıya ilişkin olarak dün akşam saatlerinde, “AB/NATO sınırı yakınlarındaki askeri eğitim üssüne yönelik bombardımanda hayatını kaybedenlerin sayısı 35’e yükseldi. Yaralı 134 kişi hastaneye kaldırıldı. Kurtarma ekipleri enkazın çoğunu kaldırdı. Ancak hâlâ enkaz altında kalanlar olabileceği düşünülüyor” açıklaması yaptı. Patlamalar 60 kilometre ötedeki Lviv kent merkezinden de duyuldu.

SNIPER ATEŞİ DOKTORLARI HEDEF ALDI

Doğudaki kıyı kenti Mariupol’da ise tam bir dram yaşanıyor. Ruslar, kentten çıkmaya ya da girmeye çalışan tüm konvoylara ateş açıyor. AP haber ajansının muhabiri, yerel hastanede görev yapan personele Rus keskin nişancılarınca ateş açılmasına tanıklık etti. 15 gündür kuşatma altında yaşayan 430 bin kişilik kentte ölen sivillerin sayısı 2 bin 187’ye ulaştı. İnsanlar susuzluktan kalorifer peteği suyu ve çamurlu yeraltı suyunu kaynatıp içiyor.

SİVİLLERİ BOMBALIYOR

Rusya, ablukaya aldığı kentleri bombardımana tutarken sivillerin tahliye koridorlarını ve kaçış güzergahlarını da hedef almayı sürdürüyor. Çernihiv’de 9 katlı bir apartman vuruldu, 1 sivil ölürken çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığı bildirildi. Kiev’deki tahliyeler sırasında 7 sivilin daha öldüğü açıklandı. Harkov’da da gaz hatlarının ve toplu taşıma araçlarının vurulduğu, sivil kayıplar olduğu belirtildi.

YOK BÖYLE ACI

Bir çocuğunu kuşatma altındaki Mariupol’de Rus bombardımanına kurban veren Anastasia Erashova, diğer çocuğunu hastane koridorunda uyutmaya çalışırken böyle görüntülendi.

SIĞINAKTAN ANA KUCAĞINA

Savaşa Harkov’da yakalanan tıp öğrencisi Utku (24) ile babası Cengiz Özdemiroğlu (54), Dışişleri Bakanlığı’nın otobüsle tahliyesi sayesinde Türkiye’ye döndü. Kendisini almaya Ukrayna’ya giden babasıyla birlikte mahsur kalan ve 150 kişilik sığınakta üç gün geçiren Utku, öleceğini düşünüp annesine “Seni çok seviyorum, kendinize iyi bakın’’ mesajı yazmıştı. Utku dört gün süren yolculuğun ardından Ankara’da annesine kavuştu.