Danimarka'dan ABD açıklaması: Güç kullanırsa karşılık vermekten kaçınmayız!

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, ABD’nin Grönland'a karşı askeri güç kullanması durumunda Danimarka’nın da karşılık vermekten kaçınmayacağını bildirdi.
21 Ocak 2026 , Çarşamba 11:45
Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, ABD Başkanı Donald Trump'ın Grönland’ı ele geçirmeye yönelik tehditkar tutumunu yakından izlediklerini söyledi. Başkent Kopenhag’da konuşan Frederiksen, Washington yönetiminin askeri güç kullanma seçeneğini masada tuttuğuna dikkat çekerek, Danimarka’nın da benzer askeri karşılığı vermekten kaçınmayacağını dile getirdi.
Haberin Devamı
Bölgedeki askeri hareketliliğin ve eğitim faaliyetlerinin yoğunlaştırıldığını doğrulayan Frederiksen, adadaki askeri tahkimatın NATO tarafından bir süredir yürütülen Arktik Dayanıklılık Operasyonu kapsamında güçlendirildiğini kaydetti.
BUNLARI DA OKUYUN






