Dünya Dijital harita okul gezisini kabusa çevirdi

Dijital harita okul gezisini kabusa çevirdi

Paylaş
Dijital harita okul gezisini kabusa çevirdi

Almanya'nın Ludwigshafen kentinden 12-14 yaş grubundaki 99 öğrenci sekiz öğretmenle birlikte Avusturya'ya okul gezisine gittikleri sırada "klasik bir akşam yürüyüşüne" çıktı. İnternet üzerinden bir uygulamayı kullanarak yürüyüşe devam eden ekip Walmendingerhorn zirvesine doğru giden yolda kaldı.

Almanya’nın Ludwigshafen kentinde bir okulda 99 öğrenci ve sekiz öğretmenin katıldığı Alpler gezisi düzenlendi. Avusturya’ya giden ekip akşamüstü yürüyüşe çıktı. Öğretmenlerden biri yürüyüşe dijital harita ile liderlik etti. Ancak haritanın yanlış yönlendirdiği ortaya çıktı. İzledikleri yol, yürüyüşe değil, tırmanışçılara uygundu. Dik Alp yollarına uygun ayakkabıları olmayanlar kayarak düştü.

Haberin Devamı

Bilinmeyen bir bölgede ve zorlu koşularda çocukların yürüyüşe daha fazla devam edemeyeceğini anlayan öğretmenlerden biri ekibi geri dönüşe yönlendirdi. Zemin koşullarının kaygan ve bütün öğrencilerin tırmanışa uygun ayakkabı giymemiş olması sebebiyle iki öğrenci kayarak hafif yaralandı, bunun üzerine öğretmen telefonla acil yardım istedi.

Ekip helikopter ve dağ itfaiyecilerinin yardımı ile kurtarıldı.