Dünya Doğal güzelliğin altından ceset tarlası çıktı

Doğal güzelliğin altından ceset tarlası çıktı

Paylaş
Doğal güzelliğin altından ceset tarlası çıktı

Amerika Birleşik Devletler'in Montana eyaletinin batısında bulunan Glacier Milli Parkı'nın doğal güzelliğinin altından dram çıktı. Bölgede dağa tırmanmaya çalışan birçok kişinin cesedi bulundu.

Amerika Birleşik Devletler'in Montana eyaletinin batısında bulunan Glacier Ulusal Parkı'nda meydana gelen kazalar, yetkilileri harekete geçirdi. Doğal güzelliği görmeye gelen 79 yaşındaki Floridalı bir adam, bir grup arkadaşıyla parktaki dik yokuşu tırmanmaya çalışırken düşerek öldü. Olay, Doğu Buzulu yakınlarındaki Rising Wolf Dağı'ndaki Two Medicine Campground'un birkaç yüz metre yukarısında meydana geldi. Adamın arkadaşları yardım için 911’e haber verdi. Ardından hava kurtarma ekibi, düşen yaralı adamı alıp tedavi merkezine götürdü. Ancak ne yazık ki yaşlı adam hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Aynı gün, tırmanmaya çalışırken ölen 2 bölge sakininin daha cesedi bulundu. Her iki cesedin de bölgede usta dağcı olarak tanınan kişilere ait olduğu ortaya çıktı.

GLACIER MİLLİ PARKI

Glacier Ulusal Parkı, Amerika Birleşik Devletler'in Montana eyaletinin batısında bulunan Kalispell şehri yakınında 41.101 km² yüzölçümünü kapsayan ve Kanada'nın Alberta ve Britanya Kolumbiyası eyaletleri ile uluslararası devlet sınırlarından güneye uzanan 11 Ekim 1910'da kurulmuş olan ve ABD Ulusal Park Hizmeti tarafından idare edilen bir millî parktır. 

İnsan eli tarafından bozulmamış topraklar olan yer "Kuzey Amerika Kıtası'nın Çevre Sistemi'nin Tacı" adı verilen ve koruma altında bulunan 41.000 km²'lik bir arazi bölgesinin içinde çok çekici bir cazibe merkezi oluşturur.

Haberin Devamı