Dünya Dolandırıcı veganı etli pizza yakalattı

Dolandırıcı veganı etli pizza yakalattı

Paylaş
Dolandırıcı veganı etli pizza yakalattı

ABD sosyetesinin gözbebeği olan vegan restoran işletmecisi çift, 2 milyon dolarlık vurgun sonrası firar etmişti. Çiftin etli pizza ve tavuk kanatları siparişi verince yakalandığı ortaya çıktı.

ABD’de Sarma Melngailis (49), New York’ta açtığı ‘Pure Food & Wine’ isimli restoranıyla kısa sürede sosyetenin gözdesi haline geldi. Çünkü tamamen vegan (hayvansal ürün içermeyen) ve çiğ gıdalarla lezzetli bir menü çıkarıyordu. Farklı mutfaklardan yemek yiyerek hava atmak isteyenler buraya koşuyordu. ‘Vegan Kraliçe’ olarak anılan Melngailis, 2011’de Twitter üzerinden tanışıp restorana işletmeci olarak aldığı Anthony Strangis ile aşk yaşamaya başladı ve evlendiler.

Haberin Devamı

Ancak Strangis’in para tutkusu tüm işlerin tersine dönmesine yol açtı. Çift, 2015’te yatırımcılardan gelen 2 milyon dolar ile ortadan kayboldu. 400 bin dolarlık vergi borçları vardı ve çalışanları da yüz üstü bıraktılar. Ancak 2016’da Tennessee’de bir otelde yakalandılar.

KÖPEĞE ÖLÜMSÜZLÜK VAADİ

Melngailis, dört ay hapis yatıp çıktı, sonra da şu an halen hapiste olan Strangis’ten boşandı. Hikayeleri bu hafta bir belgesele konu olunca çift dünya çapında ünlendi. Melngailis, eski kocasının kendisine restoran imparatorluğu vadettiğini, askeri gizli görevler yaptığını ve köpeği Leon’u da ölümsüz yapma sözü verdiğini söyleyerek kandırdığını anlattı.

Çiftin, yakalanma anı tüm hikayeden daha çok ilgi uyandırdı. Çünkü çiftin Domino’s Pizza’dan verdikleri etli pizza ve tavuk kanatları siparişi sonrası bulunduğu ortaya çıktı. 40 gün boyunca kaldıkları otelde siparişi kendi kredi kartlarıyla vermelerine internette “Et yemeyi o kadar özlemişler ki bunun için hapse girmeyi göze aldılar” gibi esprili yorumlar yapıldı.

Haberin Devamı