Dünya Dünya bu olayı konuşuyor! Saçını kuş yuvası yaptı

Dünya bu olayı konuşuyor! Saçını kuş yuvası yaptı

Paylaş
Dünya bu olayı konuşuyor! Saçını kuş yuvası yaptı

Dünya, saçlarının arasında kuş besleyip büyüten Hannah Bourne-Taylor’ı konuşuyor. Kuş, 84 gün boyunca saçlarını yuva, onu da annesi sandı.

İngiliz model ve fotoğrafçı Hannah Bourne-Taylor, 2013’te eşinin işi nedeniyle Gana’ya taşındı. Vaktini evde geçiren Taylor’ın obsesif kompulsif bozukluk (OCD) sendromu tetiklendi. Taylor, sıkıntıdan havuza düşen böcekleri kurtarmayı kendine iş edindi. Fırtınalı bir günde bir ispinoz yavrusuna rastladı. Terk edilmişti.

Haberin Devamı

Ona kartondan bir yuva yapıp besledi. Kuş, karnı doyunca avcunun içinde uyuyakaldı. O andan itibaren de Taylor ile kuş ayrılmaz oldular. Kuş, Taylor’ın saçlarının arasına girip orada uyumaya başladı. Bu durum, 84 gün sürdü.

SÜRÜSÜNE KAVUŞTURDU

Taylor, o günleri “Bedenime konuk olan bu tüylü dostum benim OCD ataklarımı da sakinleştirmemi sağladı. Çünkü o da benim gibi güvence ve ilgi arayışındaydı ve o da evini özlüyordu. İkimiz de birbirimize iyi geldik” diye anlatıyor.

Kuş sürüsünün yine otlakta toplandığını gören Taylor, büyüttüğü ispinozu üç kez yanlarına götürdü. Dördüncü gün ispinoz, sürüyle birlikte uçarak uzaklaştı. Taylor, bu deneyimini ‘Fledgling’ isimli kitabında anlattı. “Küçücük bir canlı bile hayatlarımızda büyük farklar yaratabiliyor, kitabımı tüm canlıların paylaştığı ortak zorluklara adıyorum” dedi.

Haberin Devamı