Dünya Dünya Sandy'ye ağlıyor

Dünya Sandy'ye ağlıyor

Paylaş
Dünya Sandy'ye ağlıyor

1978 yapımı 'Grease' filminde canlandırdığı Sandy karakteriyle sadece o dönemin değil, sonradan gelen nesillerin de gönlünde taht kuran Olivia Newton-John 73 yaşında kansere yenildi. Daha önce aynı hastalığı 2 kere yenen ve dünyaya umut olan oyuncunun ölümü, neredeyse tüm dünyayı üzüntüye boğdu.

Sinemanın efsane filmlerinden 1978 yapımı ‘Grease’de canlandırdığı Sandy karakteriyle tanınan İngiliz şarkıcı - oyuncu Olivia Newton-John önceki gün 73 yaşında meme kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. 1992’de kansere yakalanan Olivia Newton-John, hastalığı yenmişti. Ancak kanser 2013’te tekrar nüksetmişti. Oyuncu, hastalıkla savaşını bir kez daha kazanmış fakat kanser 2017’de geri dönmüştü. Tedavisi sırasında tıbbi uyuşturucunun hastalıkla mücadelede başarılı olduğunu öne süren oyuncu, bu konuda kampanyalar yürütmüştü. Olivia Newton-John kanserle mücadele için bir dernek de kurmuştu.

Haberin Devamı

‘SENİN DANNY’N’

Ailesi, oyuncunun son arzusunun onun anısına çiçek alınması yerine kurduğu derneğine bağış yapılması olduğunu açıkladı. Olivia Newton-John’un ölümünün ardından ilk taziye mesajı yayınlayan isimlerden biri ‘Grease’de başrolü paylaştığı John Travolta oldu. Kendi eşi Kelly Preston’ı da Şubat 2020’de meme kanserinden kaybeden John Travolta “Sevgili Olivia, hayatımızı çok daha iyi hale getirdin. Etkin inanılmazdı. Seni çok seviyorum. Yolun sonunda görüşürüz ve hepimiz tekrar birlikte olacağız. Seni ilk gördüğüm andan itibaren ve sonsuza kadar seninim! Senin Danny’n, senin John’un!” paylaşımı yaptı.

‘4 GÖZLE BEKLİYORUM’

Olivia Newton-John son röportajını geçen yıl ‘A Life of Greatness’ adlı podcast programına vermişti. Kızı Chloe’ya hamile olduğu dönemi anlatan oyuncu “Chloe’ye hamileyken onu kaybetmek üzereydim. Gece yatarken Tanrı’dan onu kurtarmasını istedim. Karşılığında hayatımın geri kalanında her gece dua okuyacağımı söyledim ve öyle de yaptım” demişti.

Haberin Devamı

Aynı röportajda ölümle ilgili “Umarım sevdiğin insanların enerjileri orada olur... Sanırım tüm sevgi orada olacak... Şimdi değil ama olduğu zaman bunu dört gözle bekliyorum” demişti. Oyuncu için Avustralya’da devlet töreni yapılacağı açıklandı.

YAŞI YÜZÜNDEN ROLÜ KAÇIRIYORDU

‘Grease’ filminin yapımcısı Allan Carr, o dönem 29 yaşında olan Olivia Newton- John’un bir lise öğrencisini canlandırmak için çok yaşlı olduğunu söyleyerek rolün oyuncuya verilmesine karşı çıkmıştı. Olivia Newton-John, uzun görüşmelerden sonra Allan Carr’ı ikna ederek rolü kapmıştı. ‘Grease’ gösterime girdiğinde Olivia Newton-John dünya çapında bir seks sembolü haline geldi.

ESKİ SEVGİLİSİ KAYIPLARA KARIŞTI

Olivia Newton-John’un o dönem 9 yıllık sevgilisi Patrick McDermott (48), 30 Haziran 2005’te California’da 22 kişiyle balığa çıktı. Açık denizdeyken kayboldu. Fakat tekne görevlileri, yolcuları saymadığı için kaybolduğunu kimse fark etmedi. 6 Temmuz’da bir aile etkinliğine katılmayınca kaybolduğu ortaya çıktı. Aile, 11 Temmuz’da polise kayıp başvurusu yaptı. Olivia Newton-John o sırada Avustralya’da turnedeydi.

Haberin Devamı

Patrick McDermott’un cesedi hiçbir zaman bulunamadı. Kaybolduğunda 30 bin dolarlık borçla iflas başvurusunda bulunmuştu. Ölümünün sahte olduğu ve aldığı sigorta parasıyla Meksika Acapulco açıklarında bir yatta yaşadığı iddia edildi. Bu iddialara dair hiçbir kanıt bulunamadı. Olivia Newton-John 2016’da bir röportajında bu konuyla ilgili “Bununla gerçekten barışacağımı sanmıyorum. Bence her zaman bir soru işareti olacak” demişti.

AJAN BABANIN YILDIZ ÇOCUĞU

DEDESİ NOBEL ÖDÜLLÜ

İngiltere’de doğan Olivia Newton- John’un babası Brin Newton- John, 2. Dünya Savaşı sırasında İngiliz istihbarat servisi MI5’in bir ajanıydı ve şifre çözücü olarak görev yapıyordu. Oyuncunun anne tarafından dedesi ise Nobel Fizik ödüllü bilim insanı Dr. Max Born’du. Olivia Newton-John 6 yaşındayken ailesiyle Avustralya’ya taşındı. Şöhretin ilk adımını Nisan 1964’te henüz 15 yaşındayken Avustralyalı rock ikonu Johnny O’Keefe’nin sunduğu popüler şarkı yarışması programı ‘Sing Sing Sing’i kazanarak attı.

Haberin Devamı

İNZİVADA AŞKI BULDU

Şarkıcılık kariyerine devam etmek için İngiltere’ye döndü ve 1974’te Eurovision Şarkı Yarışması’nda İngiltere’yi temsil etti. Büyük çıkışını ‘Grease’ filmiyle yaptı. ‘Grease’den sonra oyunculuk kariyeri bocaladı. 1980’de ‘Xanadu’ filmi gişede beklenen etkiyi görmedi ama filmin müzik albümü büyük başarı elde etti. Bu filmin setinde tanıştığı Matt Lattanzi ile evlendi. 1986’da kızının doğumundan sonra üç yıl oyunculuğa ara verdi. 11 yıllık evlilik 1995’te sona erdi. Oyuncu ikinci evliliğini kanser tedavisi için inzivaya çekildiği Peru’da tanıştığı John Easterling ile 2008’de yaptı.