Dünya Düşes rüşvete doymamış

Düşes rüşvete doymamış

Paylaş
Düşes rüşvete doymamış

Türk iş insanı Selman Türk aracılığıyla 225 bin Sterlin rüşvet aldığı iddia edilen İngiliz York Düşesi Sarah Ferguson’un ek ödeme de aldığı ortaya çıktı.

FETÖ’den tutuklu eski politikacı İlhan İşbilen’in eşi Nebahat Evyap İşbilen’e (77) İngiliz pasaportu ayarlaması karşılığında yüklü ödeme alan İngiliz Prens Andrew (63) ve eski eşi York Düşesi Sarah Ferguson’un (62) karıştığı rüşvet skandalı devam ediyor.

Haberin Devamı

Prens Andrew, Türk iş insanı Selman Türk (35) aracılığıyla İşbilen'den toplam 1.1 milyon Sterlin ödeme almıştı. Düşes’in de 225 bin Sterlin (4.3 milyon TL) aldığı ortaya çıkmıştı. Para trafiği bununla sınırlı kalmamış. Düşes’e 20 bin Sterlin (385 bin TL) ek ödeme daha yapılmıştı.

İADE ETMEYECEK

Bu ödeme Alphabet Capital isimli şirket üzerinden aktarılmıştı. Düşes taksitle ödemeyi kabul etmediğiden Türk tüm parayı transfer etmişti. Düşes, hiçbir ödemeyi iade etmeyeceğini, bunları ABD'li bir enerji şirketinin marka yüzü olarak çalışması karşılığında aldığını söylüyor.

Rüşvet ağı, İşbilen’in İngiltere’de Türk’ten şikayetçi olmasının ardından ortaya çıktı. İşbilen, pasaport ayarlaması karşılığında güvendiği Türk’ü kendi menfaat ilişkileri için kullanmakla ve 38 milyon Sterlin’lik parasını harcamakla suçluyor.

Haberin Devamı