Dünya Eski KGB ajanından Putin hakkında şoke eden iddia

Eski KGB ajanından Putin hakkında şoke eden iddia

Paylaş
Eski KGB ajanından Putin hakkında şoke eden iddia

Kremlin yetkilileri Rus lider Vladimir Putin'in sağlığının 'çok iyi' olduğu hakkında ısrar etse de eski bir KGB ajanının ortaya attığı iddialar şoke eden cinsten. Eski ajan Boris Karpichkov'a göre Putin demans ile mücadele ediyor ve hainliğe karşı duyduğu korkudan ötürü paranoyadan deliye dönüyor.

Eski KGB ajanı Boris Karpichkov'a göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hainliğe karşı duyduğu korku nedeniyle paranoyadan deliye dönüyor ve erken evre demans ile mücadele ediyor. 69 yaşındaki liderin sağlık kontrolleri büyük bir gizlilik içinde sürerken hasta olduğuna dair söylentiler de devam ediyor. 

Haberin Devamı

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Putin'in sağlığının 'çok iyi' olduğunu söylemekte ısrarcı davranırken eski KGB ajanı Boris Karpichkov ise 'güçlü adam' imajını korumaya çalıştığını ifade ediyor.  

Şimdi Birleşik Krallık'ta yaşayan eski Rus ajan, Putin'in herkesi bir hain olarak gördüğü paranoyadan muzdarip olduğunu söyledi. 

Karpichkov, Putin'in delirdiğini ve paranoyak düşüncelere takılı kaldığını söyledi ve şunları ekledi:

'Rus güvenlik servisleri ve hatta yakın çevresini bile hain olarak görüyor. Çok şüpheci ve Stalin'inki gibi paranoyak düşüncelere takıntılı.'

Karpichkov'a göre Putin, Parkinson ve erken evde demans gibi birtakım sağlık sorunları yaşıyor.

Bu sağlık sorunlarının Putin'in yaşanması ve genç yaşlarda yaptığı spor aktivitelerinden kaynaklandığı düşünülüyor. 

Haberin Devamı

Putin'in hareketlerinden yola çıkan Karpichkov, 'Başka bir potansiyel sorun ise Putin'in kanser ya da beyin tümörü gibi daha ciddi hastalıktan muzdarip olması' diyor.