Dünya Evsiz kadına telefon kulübesinde karantina

Evsiz kadına telefon kulübesinde karantina

Paylaş
Evsiz kadına telefon kulübesinde karantina

Şanghay’da geçen ay ilan edilen tam kapanmada evsiz bir kadının karantinayı telefon kulübesinde köpeğiyle geçirdiği ortaya çıktı.

Çin’in Şanghay kentinde geçen ayın başlarında yeni bir Kovid-19 salgını dalgasını kontrol altına almak için şehrin 26 milyon sakininin büyük bir kısmı için karantina ilan edilirken, göçmen işçi olan evsiz bir kadının bu süreci köpeğiyle birlikte bir telefon kulübesinde geçirdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Telefon kulübesinin olduğu caddenin karşısındaki apartman dairesinde yaşayan bir vatandaşın kadını fark ederek fotoğrafını sosyal medyada paylaşmasının ardından olay ortaya çıkarken, kadının hayatıyla ilgili ayrıntılar, şehrin kaotik pandemi koşullarıyla birleşen ekonomik eşitsizliğin altını çizdi.

PANDEMİ NEDENİYLE İŞSİZ KALMIŞ

Kimliği gizlenen ve pandemi nedeniyle işsiz kaldığı öğrenilen 50’li yaşlardaki kadının kirasını karşılayamadığı için telefon kulübesinde kendine bir yaşam alanı açtığı öğrenildi.

“China Youth Daily” ile röportaj yapan kadın, Ocak ayında telefon kulübesinden yaşamaya başladığını söyledi. Geçen hafta polis memurlarının bir gece yarısı kadını telefon kulübesinden çıkardığı belirtilirken, kadının yetkililerin konaklama teklifini reddettiği bildirildi.

Haberin Devamı

ÜRETİM EN DÜŞÜK SEVİYEDE

Kentte son zamanlarda pek çok göçmen işçinin otoparklarda kartonlar üzerinde, köprülerin altında ve kaldırımlarda çadırlarda uyuduğu biliniyor. China Labour Bulletin’e göre, yeni karantina dalgası Çin’in üretimini 2 yılın en düşük seviyesine indirmesi nedeniyle milyonlarca göçmen işçi işsiz kaldı.

Hong Kong Lingnan Üniversitesi’nde Çin’deki işçiler üzerine çalışan profesör Pun Ngai, “Birçok göçmen işçi barınma ve yiyecek gereksinimleri için işverenlerine güveniyor. Ancak çoğu fabrika ve dükkan kapandığında, kendi başlarına savaşmaya bırakıldılar” dedi.