Dünya Facebook'taki iş ilanı ölüme götürdü! Seri katil kadınları tuzağa düşürdü

Facebook'taki iş ilanı ölüme götürdü! Seri katil kadınları tuzağa düşürdü

Paylaş
Facebook'taki iş ilanı ölüme götürdü! Seri katil kadınları tuzağa düşürdü

Facebook'ta iş ilanı veren bir seri katil, 7 kadını tuzağına düşürdü. 38 yaşındaki katil, kadınları öldürmeden önce vahşice saldırıp, çoğu zaman tecavüz ettiği bildirildi.

Meksika'da kaybolan 7 kadından ilki Viridiana Moreno Vasquez'di. Ülkenin körfez kıyısındaki Veracruz eyaletinde geçen ay bir iş görüşmesine gittikten sonra bir daha dönmedi. 31 yaşındaki genç kadının, Facebook'ta tanımadığı biriyle yaptığı sözde bir iş görüşmesine katılmak için görüştüğü ve bir otele gittiği ancak sonra ortadan kaybolduğu bilgisine ulaşıldı. Vasquez'in akrabaları onu aramaya başladı ve protestolar düzenlendi. Ancak genç kadının tanınması zor halde olan cesedi günler sonra bulundu. Kadının kimliği, olay yerinin yakınında bulunan bir kimlik kartı ve DNA testi ile çözüldü.

Haberin Devamı

KAFETERYAYA ÇAĞIRDI

Kaybolan kadınların peşine düşen Morelos eyaletindeki savcılar, nisan ayında iş arayan 22 yaşındaki bir öğrencinin de öldürüldüğü bilgisine ulaştı. Araştırmalara göre 22 yaşındaki öğrenci mart ayının sonlarında Facebook'ta bir iş ilanı gördü. Başvuruyu gören genç kadın iş görüşmesi yaptığı kişi tarafından bir kafeteryaya çağırıldı.

İş bulma ümidiyle kafeye giden genç kadından bir daha hiç haber alınamadı. Kadını arayan yetkililer, üç gün sonra cesedini dövülmüş, cinsel istismara uğramış ve boğulmuş şekilde buldu.

Her iki kadının da şüpheli bir şekilde halka açık yerlerde, etrafta birçok insan varken ortadan kaybolması, ince düşünülmüş bir planın parçasıydı. Meksika'nın genelinde peş peşe birkaç ay içinde yaşanan kaybolma vakalarının hepsi birbiriyle bağlantılıydı. Kaybolan kadınların izini süren polis, önce kadınların kaybolduğu eyaletlerdeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Polis tüm kadınların kayboluşunun ardında ortak bir nokta olduğunu gördü. Görüntülerde de kimliği belirsiz bir adamın halka açık yerlerde kadınlarla görüştüğü görülüyordu. Olayı çözen Meksika polisi, Facebook'ta kadınları sahte iş ilanlarıyla kandırarak buluşmalar ayarlayan adamın sonrasında onları öldürdüğünü çözdü. Cesedi bulunan ve kimliği henüz belirlenemeyen birçok kadın var.

Haberin Devamı

EN AZ 7 CİNAYET

Henüz gerçek adının ne olduğu bilgisi verilmeyen katil, Kamu Güvenliği Sekreter Yardımcısı Ricardo Mejía'nın açıklamasına göre bir seri kadın katili ve bu kişinin dahil olabileceği en az yedi kadın cinayeti vakası var.

Morelos eyalet savcıları da daha fazla kadın cinayetiyle bağlantılı olduğunu tespit ettikleri kişinin 2012 yılından beri tecavüz suçlamasından arandığı bilgisini verdi. Birkaç takma isim kullanan ve bu isimlerden ikisi 'Juan Carlos Gasperín' ve 'Román Villalobos' olan adam, kuzeydeki Querétaro eyaletinde yanındaki kız arkadaşıyla birlikte tutuklandı. Her iki eyaletteki savcılar kaybolan kadınların cesetlerinin çeşitli plastik torbalarda bulunduğunu belirtti. Yetkililer seri katilin Querétaro ve Puebla eyaletlerindeki başka cinayetlere de karışmış olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı