Dünya FBI'dan Alec Baldwin raporu: Tetiği çekti

FBI'dan Alec Baldwin raporu: Tetiği çekti

Paylaş
FBI'dan Alec Baldwin raporu: Tetiği çekti

Dünyaca ünlü oyuncu Alec Baldwin'in Rust filminin çekimlerinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i silahla vurarak öldürmesi tüm dünyayı sarsmıştı. Olayın kaza mı yoksa ihmal mi olduğu hala araştırılırken, FBI'ın yayınladığı rapor soruşturmaya yeni bir boyut kazandırdı.

ABC News tarafından yayınlanan haber bomba etkisi yarattı. Habere göre federaller, Rust filminin setinde oyuncu Alec Baldwin'in görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i öldüren silahlı 'ateşlemiş olması gerektiği' sonucuna vardılar. FBI'ın adli tıp raporuna göre, 21 Ekim'de New Mexico setine yaşanan ölümlü olayda, kurşunu atan silahın 'tetiğinin çekilmeden ateşlenemeyeceği' bildirildi. 

Haberin Devamı

Rust filminin başrol oyuncusu ve yapımcısı Alec Baldwin, daha önceki ifadelerinde silahın içinde gerçek mermi olmadığını, 'soğuk silah' tuttuğunu iddia etmişti. Görüntü yönetmeni Hutchins'in ölümüne neden olan olayda filmin yönetmeni Joel Souza da yaralanmıştı. 

Aralık ayında ABC televizyonundan George Stephanopoulos'a olayla ilgili röportaj veren Alec Baldwin, silahı ateşlemediği konusunda ısrar etmiş, 'Tetik çekilmedi, tetiği ben çekmedim' demişti.

Silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada 'gerçek merminin nereden geldiğini bilmediğini' savunuyor. Bu merminin nasıl olup da sete geldiği, polis soruşturmasının merkezinde yer alıyor.

 YAPIMCILARA PARA CEZASI

Haberin Devamı

Rust filminin prodüktörlerine para cezası kesildi. Yapımcı şirket 136 bin 785 dolar ödemeye mahkum edildi. BBC'de yer alan habere göre; Şirket ise rapordaki bulguları kabul etmediklerini ve temyize gideceklerini belirtti.

Şirketin Sözcüsü Stefan Friedman ise "Soruşturmaya harcanan zaman ve çabayı alkışlasak da, bulgularına katılmıyoruz ve temyiz etmeyi planlıyoruz. Düşüncelerimiz ve dualarımız Halyna'nın ailesiyle" diye konuştu.