Fenomen kadın ‘kanserim’ yalanıyla servet topladı! ‘Sadece ilgi ve sevgi istedim’

Sosyal medyada kanser hastası rolüyle binlerce kişiyi kandıran Mısırlı fenomenin topladığı bağışın yaklaşık 1.3 milyon dolara ulaştığı öne sürüldü. Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından teslim olan kadın, 'Sadece ilgi ve sevgi görmek istedim' ifadeleriyle kendini savundu.
Haber Merkezi
The Times of India’nın haberine göre, Donia Fouad adlı kadın, uzun süre boyunca paylaştığı duygusal videolar ve yardım çağrılarıyla on binlerce kişiyi inandırdı. Bu süreçte yaklaşık 4 milyon Mısır lirası (yaklaşık 1,3 milyon dolar) bağış topladığı belirtildi.
Ancak yetkililerin yaptığı incelemeler ve ortaya çıkan kayıtlar, Fouad’ın iddia ettiği gibi bir kanser tedavisi görmediğini, hastalığın tamamen uydurma olduğunu ortaya koydu.

'SADECE İLGİ VE SEVGİ İSTEDİM'
Olayın ortaya çıkmasından sonra sosyal medya üzerinden açıklama yapan Fouad, yaptığı dolandırıcılığı kabul etti ve bunu akıl sağlığı sorunlarıyla savundu. Mısırlı kadın, ilgi görme ihtiyacının onu bu davranışa ittiğini söyledi ve psikiyatrik yardım alacağını ekledi. Fouad, 'Ben ruhsal olarak hastayım ve tedaviye ihtiyacım var. Lütfen bana yardım edin. Bunu ilgiye ihtiyaç duyduğum için yaptım ve yanlış yaptığımı, başıma gelenleri hak ettiğimi kabul ediyorum' ifadelerini kullandı.
'EŞİMİN BANA BAKIŞLARI VE ENDİŞESİ HOŞUMA GİDİYORDU'
Fouad, söylediği yalanın getirdiği ilgi ve sevgiden duyduğu memnuniyeti ise, 'Mış gibi hasta rolü yaparken insanların bana gösterdiği ilgiyi seviyordum. Eşimin bana bakışları, endişesi ve herkesin beni sorması benim için büyük bir psikolojik destek kaynağıydı' sözleriyle dile getirdi.
'Ruhsal olarak hasta olduğum fikrini reddediyordum ve bana psikolojik tedavi almamı söyleyen insanları dinlemiyordum. Ama şimdi onlara şunu söylemek istiyorum' diye konuşan Fouad, ‘Haklıymışsınız. Psikolojik tedavi sürecime başlayacağım' dedi.
Soruşturma kapsamında toplanan paranın bir kısmının kişisel harcamalara yönlendirildiği de değerlendiriliyor.
SOSYAL MEDYADA GÜVEN TARTIŞMASI
Skandal, sosyal medyada yardım kampanyalarının ne kadar kolay suistimal edilebildiğini bir kez daha gündeme taşıdı. Uzmanlar, özellikle duygusal içeriklerle yürütülen bağış çağrılarında daha sıkı denetim gerektiğini vurguluyor.
İtalya’dan Sanchez’e dev teklif! Yerine dünya yıldızı gelecek
Aziz Yıldırım’dan bomba adım! Milli yıldıza resmi teklifi yaptı
Çaykur Rizespor’da yeni başkan belli oldu! Ali Zeki Saruhan dönemi başladı
Dünya Kupası'nda Lionel Messi'nin gözü Klose'nin rekorunda!
A Milli Futbol Takımı Miami'de ilk antrenmanını yaptı






