Dünya Filmleri aratmayan cinayet! Aldığı paralarla bunu yaptı

Filmleri aratmayan cinayet! Aldığı paralarla bunu yaptı

Paylaş
Filmleri aratmayan cinayet! Aldığı paralarla bunu yaptı

ABD'de eşine az rastlanan bir cinayet gündemde. Sevgilisine eşini öldürten Jennifer Lynne Faith isimli kadın, canlı yayına çıkıp katilin bulunması için yalvarmıştı. Eşi için toplanan paraları ise hem sevgilisine hem de sevgilisinin kızlarına hediyeler yağdırdı.

Konuşma patolojisi alanında yüksek lisans derecesi bulunan Jennifer, 2012'den beri bir rehabilitasyon hastanesinde bölge müdürü olarak çalışıyordu. Jennifer ve Jamie'ye yakın olan herkes onları çok sıcak ve arkadaş canlısı, mükemmel bir çift olarak görüyor, dahası Jennifer kocasıyla olan ilişkisini herkesin kıskandığını düşünüyordu.

Haberin Devamı

EVLİLİK YILDÖNÜMLERİNDEN BİR GÜN SONRA

8 Ekim 2020'de 15'inci yıldönümlerini kutladılar, 9 Ekim 2020 sabahı ise Jennifer'la birlikte sabah yürüyüşlerine çıkarken Jamie'nin maskeli bir saldırgan tarafından yedi kez vurulmasıyla işler beklenmedik bir hal aldı. Saldırgan daha sonra Jennifer'ın ellerini koli bandıyla bağladı ve mücevherlerini çalmaya çalıştı. Kısa bir mücadeleden sonra yakınlarda park etmiş siyah bir Nissan kamyonetle kaçtı. Jennifer'da sadece ufak yaralanmalar meydana gelirken, Jamie olay yerinde hayatını kaybetti. Ancak Texas eyaletine bağlı Dallas'ta meydana gelen olayın hiç de göründüğü gibi olmadığı ortaya çıkacaktı.

İLK KANIT ŞANS ESERİ BULUNDU

Daha sonra Jennifer, yerel bir haber kanalına verdiği bir televizyon röportajında, kocasının katilinin bulunması için yalvardı. Herkes zavallı kadına sempati duysa da, bir komşusu saldırganın kamyonunun fotoğrafını paylaştığında, başka bir komşusu da olay anında sesleri yakalayan güvenlik kamerası görüntülerini sağladığında, polis şans eseri ilk kanıtını buldu. Görüntülere göre, siyah Nissan kamyonunun sürücü tarafının arka camında bir "T" çıkartması vardı. Kısa süre sonra Jennifer'ın telefonunda tüm soruşturmanın gidişatını değiştiren şaşırtıcı bilgiler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

IRAK'TA GÖREV YAPMIŞ BİR GAZİ

Darrin Lopez ile Mart 2020'den bu yana evlilik dışı bir ilişki içinde olduğunu gösteren çok sayıda arama ve mesaj keşfedildi. Polis, Darrin'in evini havadan gözetledi ve burada görünen kamyonun cinayetin güvenlik kamerası görüntüleriyle uyuştuğunu buldu. Soruşturma ilerledikçe Jennifer'ın Darrin'i, kocası Jamie'yi öldürmesi için kışkırttığını gösteren e-postalar ortaya çıktı. Irak'ta görev yaparken travmatik bir beyin hasarı geçirerek sakatlandığı öğrenilen Darrin, Jennifer'la lise ve üniversite yıllarında sevgili olmuştu. Jamie'nin ölümünden yedi ay önce, ikili yeniden bir araya geldi.

MESAJLAŞMALARI SİLDİ

Polis ekipleri yaptıkları araştırmanın ardından Darrin Lopez'i Ocak 2021'de yakaladı. Cinayette kullanılan silahın Lopez'in evinde bulunduğu bildirildi. Bu gelişmeden bir ay sonra savcılar, Lopez'le mesajlaşmalarını silerek Jennifer'ın adil yargılamaya etkileme suçunu işlediğini açıklayıp kadını tutukladı. Yetkililer daha sonra olayda parmağı olduğunu anladıkları Jennifer'a da cinayet suçlamasını yöneltti.

Haberin Devamı

60 BİN DOLARDAN FAZLA BAĞIŞ TOPLANDI

49 yaşındaki Jennifer, 7 Şubat 2022'de hakkındaki iddiaları kabul etti. Yetkililer, Kovid-19 pandemisinin ardından Jennifer'ın lisedeki sevgilisi Lopez'e geri döndüğünü kaydetti. ABD'deki CBS kanalında yayımlanan “48 Hours” adlı programda muhabir Peter Van Sant'ın sunduğu yeni bilgilere göre, Jennifer'ın cinayetteki rolünün ortaya çıkmasından aylar önce, ailenin yakınları hem maddi hem de manevi destek vermek için ortaya atıldı. Bu kapsamda Jennifer Svelan adlı bir kişi, GoFundMe aracılığıyla bir yardım kampanyası başlattı ve 60 bin dolardan fazla para toplandı.

HEDİYE DAĞITTI

Jennifer, bağışlarla Lopez'e büyük ekranlı bir televizyon, hem erkek arkadaşına hem de onun kızlarına uçak bileti satın aldı. Jennifer ayrıca bu bağışlarla iki kredi kartının borçlarını ödedi. Kredi kartlarını Lopez de kullanabiliyordu. Jennifer, yolladığı bir e-postada şu ifadeleri kaleme aldı:

Haberin Devamı

 "Kredi kartlarını ihtiyacın olduğu zaman kullanmaktan çekinme. Özellikle de kızların için bir şeye ihtiyacın olursa."

Jennifer'ın, erkek arkadaşına yüzlerce dolar gönderdiği de görüldü. Kampanyayı düzenleyen Svelan, şöyle konuştu: "Bunu GoFoundMe'den çalmaktan ziyade ailesinden, arkadaşlarından yakınlarından… James'i seven kişilerden çalmak olarak düşünüyorum." Svelan, GoFundMe'nin bağış yapan kişilere paralarını geri verdiğini ifade etti. Avukat Christy Jack, "Hayatta her zaman birinin cömertliğinden yararlanacak kişiler vardır. Ancak bence Jennifer'ın eylemleri bunu tamamen yeni bir seviyeye taşıdı" diye konuştu. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Lopez'in yargılanması sürüyor. Jennifer'ın hakkındaki kararsa 26 Mayıs'ta verilecek.

Independent Türkçe-Milliyet