Dünya Firavun Tutankamon hakkında yeni keşif

Firavun Tutankamon hakkında yeni keşif

Paylaş
Firavun Tutankamon hakkında yeni keşif

İngiliz tarihçi Bettany Huges yeni belgeselinde, 19 yaşında ölen Firavun Tutankamon’un sıtma nöbetleri geçirdiğini ve kırılan ayağı nedeniyle topalladığını açıkladı.

Çocuk Kral olarak bilinen ve Mısır’ı 3 bin yıl önce yöneten Firavun Tutankamon’un hayatına dair yeni bir belgesel yayımlandı. Araştırmalara göre, hayatının büyük bölümünde sıtma nöbetleri geçirdiği ve kırık bacağının ağrısıyla topalladığı düşünülen Tutankamon, 19 yaşında hayatını kaybetti. İngiliz tarihçi ve yayıncı Bettany Huges, "Tutankamon: Ölüyü Uyandırmak" adlı yeni belgeselinde, Firavun’un zamansız ölümüne kadar olan hayatına dair önceki araştırmaların yanı sıra yeni kanıtları da ortaya koydu.

Haberin Devamı

ÖLÜMÜ ARDINDAKİ GİZEM

Mısır’ı Milattan Önce 1332 ile 1323 yılları arasında yöneten Firavun Tutankamon’un 9 yaşındayken o dönem dünyanın en güçlü imparatorluğunun başına geçtiğine inanılıyor. Bazı uzmanlar, imparatorluğunun başına geçtikten 10 yıl sonraki ölümünün kırık bacağı veya başka bir kazadan dolayı olduğunu düşünürken, bazı araştırmacılar ise süikaste kurban gittiğini öne sürüyor.