Dünya Fransa'dan Bucha hamlesi: Dışişleri Bakanlığına çağırdı

Fransa'dan Bucha hamlesi: Dışişleri Bakanlığına çağırdı

Paylaş
Fransa'dan Bucha hamlesi: Dışişleri Bakanlığına çağırdı

Fransa, Rusya’nın Paris Büyükelçisini sosyal medya hesabında Bucha’yı bir "film seti" olarak sunması nedeniyle Dışişlerine çağırdı.

Fransa’da Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Rusya’nın Paris Büyükelçisi Alexey Meşhkov’un Twitter'da yaptığı paylaşımlar nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldığını duyurdu. Le Drian, Twitter’da yaptığı açıklamada "Fransa'daki Rusya Büyükelçiliği'nden, Bucha’ya ilişkin iletişimin uygunsuzluğu ve provokasyonları nedeniyle sabah saatlerinde Rusya Büyükelçisini çağırmaya karar verdim. Ukrayna'daki savaşla ilgili tüm Rus manipülasyonuna karşı savaşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
Bucha sakinleri Rus saldırılarının hedefi olan markette bozulmamış ürün aradı Ukrayna'nın Bucha kentinde halk, Rusya'nın bombardımanları sırasında hasar gören ve kısmen yıkılan markette bozulmamış gıda ve temel ihtiyaç ürünleri aradı.

PAYLAŞIM SİLİNMİŞTİ


Rusya Büyükelçisi, Bucha’da enkaz altında kalan şehrin fotoğrafını çeken gazetecilerin fotoğrafını "Film seti, Bucha şehri" yorumuyla paylaşmış, söz konusu paylaşımı ise daha sonra silmişti.

İHA