Sakın denemeyin! Tehlikeli TikTok akımı: Uykucu tavuk!
Sosyal medya platformu TikTok, her geçen gün farklı akımlarla karşımıza çıkıyor. Bulaşık makinesi tableti yutma akımının ardından şimdi de 'uykucu tavuk' isminde sağlığı tehdit eden başka bir akım ortaya çıktı. Dünyanın dört bir yanından akıma uyan kişiler, ilaçladıkları tavuk etlerini pişirip yiyor. Uzmanlar ise bunun çok tehlikeli olduğunu söylüyor ve asla denememeniz konusunda uyarıyor.
SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİBE İYİ GELDİĞİ İDDİA EDİLİYOR
TikTok'un son akımı 'uykucu tavuk' uzmanları endişelendiriyor. Doktorların sağlık için çok büyük tehlike taşıdığı konusunda uyarılar yaptığı akımda kullanıcılar kendi yöntemleriyle uydurdukları tariflerde soğuk algınlığı ve gribe iyi geldiği iddia edilen bir çeşit tavuk tarifi pişirirken görülüyor.
SUDA DEĞİL, İLAÇTA PİŞİRİLİYOR!
TikTok'ta giderek yayılan akıma göre tavuk, suda değil, bu hastalıklar için reçete edilen şurupların içinde pişiriliyor. Bu şuruplar genellikle kullanan kişilerde uyku getirdiği için de akıma 'uykucu tavuk' adı verilmiş.
Normalde yemeklerle birlikte ya da yemeklerden sonra alınan bu ilaçla, yeni ortaya çıkan akımda yemeği pişirmek için kullanılıyor. Çoğu videoda kişilerin tencereye yarım şişe, hatta bir şişe ilaç eklediği görülüyor.
AŞI KARŞITLARININ GÖZDESİ
Özellikle aşı karşıtları ve koronavirüs inkarcıları tarafından kullanılan yöntem aşı olmak istemeyen ya da koronavirüs için reçete edilen ilaçları kullanmayı reddeden kişilerin gözdesi olmuş durumda.
Ancak uzmanlar herhangi bir besinin ilaç içerisinde bekletilmesini ya da pişirilmesini son derece tehlikeli olarak tanımlıyor ve asla yapılmaması gerektiğini söylüyor. Bu yapıldığında şurubun içindeki su ve alkol ısıyla birlikte buharlaşıyor ve tavuk etine ilacın etken maddesi çok büyük bir miktarda geçmiş oluyor.
ZARARLARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Bu şekilde pişirilmiş bir tavuğu yemek bir seferde çok miktarda ilacı içmek anlamına geliyor. Üstelik birçok videoda insanların çiğ tavuğu ilacın içinde sadece 5 dakika kadar ısıttığı ve daha sonra hazır olduğunu düşünerek yediği görülüyor. Bu ise az pişmiş tavuk etinden kaynaklanacak besin zehirlenmesi, şiddetli kusma ve ishale sebep olacak çok tehlikeli bir başka durum.
Üstelik grip ve soğuk algınlığı ilaçları bu şekilde tüketildiğinde ilaç solunum yoluyla tüketilmiş ve kanımıza çok çabuk karışmış oluyor. Bu da ilacın karaciğer tarafından emilmesine ve içindeki zararlı maddelerinin vücuttan atılamamasına sebep oluyor.
Hürriyet