Dünya Gardiyan nezaretin anahtarını sattı: Kadın mahkum tecavüze uğradı!

Gardiyan nezaretin anahtarını sattı: Kadın mahkum tecavüze uğradı!

Paylaş
Gardiyan nezaretin anahtarını sattı: Kadın mahkum tecavüze uğradı!

ABD’nin Indiana eyaletinde yaşanan korkunç olay, ülke gündemini sarstı. Clark County Hapishanesi’nde görev yapan memurlardan biri, kadın mahkumların hücre anahtarlarını erkek mahkumlara sattı. Bunun sonucunda birçok kadın erkek mahkumlar tarafından tecavüze ve saldırıya uğradı.

Mağdur kadınlar, Jefferson'daki Clark County Hapishanesi memuru 29 yaşındaki David Lowe'nin 23 Ekim 2021'de erkek mahkumlara birkaç saatliğine hücre anahtarlarını verdiği için adeta bir ‘terör gecesi’ yaşadıklarını iddia etti. En az iki kadın mahkum, bu süre boyunca tecavüze uğradığını iddia ederken diğer kadınlar taciz edildiklerini ve dövüldüklerini ekledi. Sekiz kadın geçen hafta Lowe, Clark County şerifi ve diğer memurlar hakkında şikayette bulundu. Geçen ay 20 kadın ayrı bir dava daha açtı.

Haberin Devamı

Olayın ardından işten kovulan ve hakkında suç duyurusunda bulunulan Lowe, anahtar başına bin dolar rüşvet aldıktan sonra erkek mahkûmlara anahtarları verdiği iddia edilen gece görev başındaydı.

TANINMAMAK İÇİN YÜZLERİNİ ÖRTTÜLER

Erkek mahkûmlar, kadınlara özel alana girdiklerinde kimliklerini korumak için başlarını havluyla örttüler ve iddiaya göre, yardım için çığlık atarlarsa veya acil çağrı düğmesini kullanmaya çalışırlarsa kadınlara daha da fazla zarar vermekle tehdit ettiler. Saatlerce süren saldırı sırasında hiçbir hapishane görevlisi kadınların yardımına gelmedi ve davalara göre bazıları ciddi fiziksel yaralanmalara maruz kaldı.

TEMİZLİK EŞYALARINA EL KONULDU

Hemen ardından, hapishane memurları kadın hücrelerindeki ışıkları 72 saat boyunca açık bıraktı ve kadınları tecrit altına aldı. Mahkeme belgelerine göre, polis memurları ayrıca, yastık, battaniye ve kişisel hijyen malzemeleri gibi kadınların kişisel eşyalarına herhangi bir meşru güvenlik nedeni olmaksızın el koydu.

Haberin Devamı

ŞERİF DE YARGILANIYOR

Davada ayrıca hapishane şerifi ‘düzgün bir şekilde personel almamak, memurları eğitmemek ve denetlememekle’ suçlandı.
Davalıların jüri tarafından yargılanmanın yanı sıra ceza ve tazminatı isteniyor.

Lowe, mahkumlarla insan ticareti, kaçmaya yardım etme ve resmi görevi kötüye kullanma suçlarından yargılanmayı bekliyor.