Dünya Ghislaine Maxwell için yolun sonu

Ghislaine Maxwell için yolun sonu

Paylaş
Ghislaine Maxwell için yolun sonu

Kız çocuklarına yönelik fuhuş amaçlı insan kaçakçılığından tutuklanan Jeffrey Epstein’a yardım etmekten yargılanan ‘Madam’ lakaplı İngiliz sosyetik Ghislaine Maxwell, 20 yıl hapis cezası aldı. Milyon dolarlık malikanesindeki lüks hayatına veda etti. Yeni ikameti Danbyr Hapishanesi olacak.

ABD’de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmaktan tutuklanan Jeffrey Epstein, hapiste ölünce suç ortağı Ghislaine Maxwell (60) yargılanıyordu. 2020’de New Hampshire’da saklandığı 1 milyon dolarlık malikanede yakalanan Maxwell’in cezası belli oldu. 30 ila 55 yıl hapsi istenen Maxwell, Epstein’a 10 yıl boyunca aracılık etmekten 20 yıl ceza aldı.

Haberin Devamı

Yargıç Alison Nathan, kararı açıklamasının hemen öncesinde, Maxwell'in işlediği suçun "geniş kapsamlı" olduğunu ve "başkalarını reşit olmayan mağdurları istismar etmekten caydırmak için" önemli bir hapis cezasının gerekli olduğu ifadelerini kullandı

‘KULÜPTE AVLIYORLARDI’

New York’taki davaya Maxwell’in ağına düştüğünü iddia eden Sarah Ransome (37), Elizabeth Stein ve Annie Farmer (43) tanık olarak katıldı. Maxwell’in kendilerini reşit değilken hediyelerle ve vaatlerle kandırıp cinsel istismara maruz bıraktığını anlattılar. Jeffery Epstein'ın kurbanlarından biri olan Sarah Ransome, Ghislaine Maxwell'in 20 yıl hapis cezasına çarptırıldığı mahkemede yıllar boyu yaşadığı kabusu anlattı. Cinsel istismara, aşağılanmaya, taciz ve tecavüze maruz kalan genç kadın, nasıl kurtulmaya çalıştığını ve defalarca intihara teşebbüs ettiğini anlattı.

Haberin Devamı

Ransome, “Kalbi çalışan bir seks oyuncağından ibarettim. New York’a 22 yaşında moda okuluna girme umuduyla gitmiştim. Bir kulüpte Maxwell’in insan kaynakları uzmanı bana yaklaştı ve yardımcı olacağını söyledi. Sonrasında rızam dışında götürüldüğüm yerlerde cinsel saldırıya uğradım. Virgin Adaları’ndaki uçurumdan köpek balıklarıyla dolu suya atlamaya çalıştım. Sonunda 2007’de İngiltere’ye kaçtım” dedi.

Sarah Ransome, 2018’de Epstein davası başlayınca travması tetiklendiği için yeniden intihara teşebbüs ettiğini söyledi.

MEDYA BARONUNUN KIZI

Suçlamaları kabul etmeyen Maxwell, kararı temyize götürecek. İngiliz medya baronu Robert Maxwell’in kızı olan Ghislaine Maxwell, cezasını Connecticut’taki Danbury hapishanesinde çekecek. Burası, Netflix’in ‘Orange is the New Black’ dizisine konu olmuştu. Maxwell’in bağlantılarını kullanarak, Epstein’ı Bill Clinton ve İngiliz Prens Andrew gibi isimlerle tanıştırdığı belirtiliyor.