Dünya Ghislaine Maxwell'in avukatlarından 20 yıllık hapis cezasına itiraz

Ghislaine Maxwell'in avukatlarından 20 yıllık hapis cezasına itiraz

Paylaş
Ghislaine Maxwell'in avukatlarından 20 yıllık hapis cezasına itiraz

Çocuk istismarı ve cinsel taciz suçlusu Jeffrey Epstein’in suç ortağı Ghislaine Maxwell'in avukatları, 20 yıl hapis cezası aldığı karara itiraz ediyor. Maxwell, 2020’de yakalandığından bu yana tutuklu yargılanıyordu.

ABD’de mahkeme tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırılan çocuk istismarı ve cinsel taciz suçlusu Jeffrey Epstein’in suç ortağı Ghislaine Maxwell, karara itiraz ediyor. The Guardian’da yer alan habere göre, 60 yaşındaki Ghislaine Maxwell, reşit olmayan kızları bulup Epstein’in seks ticareti ağında istismar etmekten suçlu bulunmuştu. Maxwell’in avukatları sürecinde, 2019 yılında hapishanede yaşamına son veren Epstein’in suçlarının Maxwell üzerine yıkıldığını söylemişti. Avukatlar, Maxwell’in Epstein’le yakınlığını “hayatının en büyük hatası” olarak değerlendirdiğini belirtmişti.

Haberin Devamı

Avukatların itirazlarını dikkate almayan yargıç Alison Nathan, Maxwell’in eylemlerinin “kötü niyetli ve saldırgan” olduğu sonucuna varmış, Epstein’in istismarında “kritik bir rol oynadığını” belirtmişti.

TUTUKLU YARGILANIYOR

20 yıl hapis cezası ve 750 bin dolar para cezası alan Maxwell’in avukatları, karara itiraz etmeye hazırlanıyor. Maxwell, 2020’de yakalandığından bu yana tutuklu yargılanıyordu.

ABD’li milyarder Epstein’in suçları ilk olarak 2005 yılında medyaya yansımıştı. Epstein o dönem reşit olmayan bir kız çocuğunu "fuhuşa" ittiği için Florida’da hapis cezası almıştı. Suçlamaların devamının gelmesi sonucu Epstein, 2019 yılında tutuklanmıştı. Epstein, hapishanede yaşamına son vermişti.

GHİSLAİNE MAXWELL KİMDİR?

Haberin Devamı

Epstein'in bir dönem kız arkadaşı olan Maxwell, 1991'de ölen İngiliz medya baronu Robert Maxwell'in kızı.

Maxwell'in bağlantılarını kullanarak Epstein'ı Bill Clinton, ve İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in üçüncü çocuğu ve ikinci oğlu Prens Andrew gibi isimlerle tanıştırdığı belirtiliyor.

2 Temmuz 2020'de FBI tarafından New Hampshire eyaletindeki malikanesinde yakalanıp hakim karşısına çıkarılmak üzere New York'a gönderilen 59 yaşındaki Maxwell, Epstein hakkındaki cinsel istismar iddialarından haberi olmadığını öne sürüyor.