Göçmen düşmanı ajan göçmenle evli çıktı

ABD’de Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) ajanlarının operasyonu sırasında şair Renee Nicole Good’un (37) öldürülmesi sonrasında ülke çapında eylemler başladı.
Minnesota, Washington, New York, Teksas, Oregon, Massachusetts, Maryland eyaletlerinde eşzamanlı protesto düzenlendi. Minneapolis kentinde Somalili göçmenlere yönelik operasyon sırasında yolu kapatarak tepki gösteren Good, ajanların araçtan inme ihtarına uymayıp kaçarken öldürülmüştü.
Good’u vuran ajanın Irak savaşı gazisi Jonathan Ross (43) olduğu ortaya çıktı. ‘Göçmen avı’na çıkan Ross’un kendisinin de Filipinli bir göçmenle evli olduğu belirlendi. Geçen yaz bir başka operasyonda şok tabancasıyla vurduğu bir göçmenin aracı tarafından 100 metre sürüklendiği belirtildi. Good’un da benzer bir şekilde kendisini ezmesinden korktuğu için ateş ettiği iddia edildi. Good’un ICE ajanlarına karşı başlatılan eylem hareketleri kapsamında eğitim aldığı da öne sürüldü.




