Dünya Güney Afrika'dan flaş Omicron açıklaması: Zirve noktasına ulaştı

Güney Afrika'dan flaş Omicron açıklaması: Zirve noktasına ulaştı

Paylaş
Güney Afrika'dan flaş Omicron açıklaması: Zirve noktasına ulaştı

Dünyayı yeniden kısıtlamalara ve tedbirlere mecbur bırakan koronavirüsün Omicron mutasyonunun ilk tespit edildiği Güney Afrika'da yetkililer, ülkenin koronavirüs salgınında dördüncü dalgayı atlatmış olabileceğini duyurdu. Öte yandan ülkede gece yarısından sonra uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması da kaldırıldı.

Güney Afrika hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Omicron varyantının yüksek bulaşıcılığına rağmen, hastaneye yatış oranlarının önceki dalgalara göre daha düşük olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

"ZİRVEYİ YAŞAYIP ATLATTIK"

Açıklamada "Tüm göstergeler ülkenin dördüncü dalganın zirvesini geçmiş olabileceğini gösteriyor" ifadeleri yer aldı.

İlk olarak geçen ay Güney Afrika tarafından bildirilen Omicron varyantı, dünyanın pek çok yerinde hızla yayılmaya devam ediyor. Vaka sayılarındaki artış, sıkılaştırılan önlemleri de beraberinde getiriyor.

Güney Afrika'da ise kabine toplantısının ardından yapılan açıklamada, neredeyse tüm şehirlerde vaka sayılarının ve hastaneye yatış oranlarının düştüğü belirtildi.

HAFTALIK VAKA SAYISI DÜŞTÜ

25 Aralık aralık itibarıyla ülkede bildirilen haftalık vaka sayısı 89 bin 781 oldu. Bir önceki hafta bu sayı 127 bin 753 olarak açıklanmıştı.

Mart 2020'den ulusal afet ilan eden ülkede değişen kurallarla sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. Son olarak gece yarısından itibaren saat 04.00'e kadar uygulanan bu yasak, son kabine toplantısında kaldırıldı.

Haberin Devamı

Ruhsatlı işyerlerinde saat 23.00 sonrasında içki satışına da yeniden izin verildi.

Güney Afrika'da halktan aşı olmaları ve maske de dahil olmak üzere salgın protokollerinin uygulanması talep ediliyor.