Dünya Harvey Weinstein göğüs ağrısıyla hapishaneden kaytarıyor mu?

Harvey Weinstein göğüs ağrısıyla hapishaneden kaytarıyor mu?

Paylaş
Harvey Weinstein göğüs ağrısıyla hapishaneden kaytarıyor mu?

Dün New York'ta yargılandığı tecavüz ve cinsel saldırı davasında suçlu bulunan bir zamanların ünlü Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein, şimdi de göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Pek çok gazete, Weinstein'in bu şekilde zaman kazanmaya çalıştığını yazdı.

Dün görülen mahkemede 'basit cinsel saldırı ve tecavüz' ile 'ağır taciz'den suçlu bulunan, daha ağır ceza gerektiren 'nitelikli cinsel saldırı ve tecavüz'den ise beraat eden Harvey Weinstein'in cezaevine gönderilmesinden kısa bir süre sonra göğüs ağrısı şikayetiyşe Manhattan'daki Bellevue Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Sözcüsü, Weinstein'in önlem amacıyla hastaneye kaldırıldığını, tansiyonun çıktığı fark edilince ambulansın devreye girdiğini açıkladı. Weinstein'e yakın bir kaynak, diyabet ve sırt ağrısı nedeniyle genel sağlık durumunun çok iyi olmadığını, ancak biraz da 'numara' yaptığının düşünüldüğünü aktardı.

Haberin Devamı

25 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya

Weinstein'in avukatı Donna Rotunno, Fox News'e yaptığı açıklamada, müvekkilinin düzensiz kalp atışlarının da kontrol edildiğini belirterek şimdi ise 'iyi' olduğunu söyledi. Weinstein'in kelepçeli olmadığı, ancak hapishane memurlarının gözetiminde tutulduğu ifade ediliyor. 25 yıla kadar haps istenen 67 yaşındaki Weinstein'in cezası Mart ayında açıklanacak. Weinstein'in avukatları ise kararı temyize götüreceklerini söyledi. Weinstein'in kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu açıklayan pek çok kadın, #MeToo (Sen de Anlat) hareketinin başlamasına önayak olmuştu. Weinstein'i cinsel istismarla suçlayan en az 80 kadın arasında Uma Thurman, Salma Hayek ve Gwyneth Paltrow gibi ünlü oyuncular da bulunuyor.

Haberin Devamı