Dünya Her köşede ceset var!

Her köşede ceset var!

Paylaş
Her köşede ceset var!

Ukrayna’da Rus ordusundan kurtarılan Kiev, Bucha ve çevresindeki kentlerin adeta her yerinden sivillerin cesetleri çıkıyor. Bölgede bugüne kadar 1222 sivilin cesedi bulundu. Zelenskiy sadece Mariupol’da onbinlerce kişinin öldürülmüş olabileceğini söyledi.

Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı Ukrayna’yı işgal girişiminin 47’nci gününde yaşanan vahşetin izleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Başkent Kiev ve Bucha gibi Rus işgalinden kurtarılan kentlerde 1222 sivilin cesedi bulundu.

Haberin Devamı
Bucha’da 65 sivilin daha cansız bedenine ulaşıldı Ukrayna’nın Bucha kentinde devam eden arama-kurtarma çalışmalarının ardından 65 sivilin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Raporlara göre; sadece Makariv kentinin yüzde 40’ı yok edildi. Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna’da bugüne kadar 4 bin 232 sivilin hayatını kaybettiğini, 2 bin 439 kişinin yaralandığını açıkladı. BM ayrıca Ukrayna’dan ayrılanların sayısının 4.5 milyonu aştığını duyurdu.

'MARIUPOL YOK EDİLDİ'

Dün Güney Kore parlamentosuna konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Vlodomir Zelenskiy, Rusya’nın Mariupol kentine düzenlediği saldırıda muhtemelen on binlerce kişinin öldüğünü söyledi. Zelenskiy “Mariupol yok edildi, on binlerce ölü var, ancak buna rağmen Ruslar saldırılarını durdurmuyor. Rusya sadece Ukrayna’yı değil Avrupa’yı tehdit ediyor ve durmak zorunda kalmadıkça da durmayacak. Rusya, en az 300 hastane de dahil olmak üzere Ukrayna’nın önemli altyapısını yok etti. Bir sonraki saldırı için on binlerce Rus askeri toplanıyor” dedi.

Haberin Devamı

ELLERİNDE MÜHİMMAT KALMADI

Rusya uzun zamandır liman kenti Mariupol’u kuşatma altında tutuyor. Ukrayna ordusu dün Facebook’tan yaptığı açıklamada Mariupol’da ‘son bir savaşa’ hazırlandıklarını çünkü ellerindeki mühimmatın tükenmek üzere olduğunu açıkladı. Açıklamada “Bu savaş bazılarımız için ölüm, diğerleri için esaret olacak. Piyadelerin tamamı öldürüldü. Savaşı artık topçular, telsiz operatörleri, sürücüler ve aşçılar yürütüyor” ifadeleri kullanıldı.

OPERASYONLARA ARA VERMEYECEĞİZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’nın bir sonraki barış görüşmeleri turundan önce Ukrayna’daki askeri operasyonu durdurmayacağını söyledi. Lavrov “İlk tur müzakereler sırasında askeri harekat askıya alınmıştı. O zamandan beri pozisyonumuz değişti. Bir sonraki müzakere turlarında nihai bir anlaşmaya varılmadığı sürece operasyonlara ara verilmeyecek” dedi.

AVRUPA'DAN İLK TEMAS

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, dün Rusya’nın başkenti Moskova’ya gitti. Nehammer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Böylece Nehammer, Ukrayna işgalinden bu yana Putin ile yüz yüze görüşen ilk Avrupalı lider oldu. Geçen hafta sonu sivil katliamlarının yaşandığı Bucha’yı ziyaret eden Nehammer’in 90 dakikalık görüşmede Putin’e “Bu dostane bir toplantı değil. Savaş bitmeli çünkü savaşta her iki tarafta da kaybedenler vardır” dedi. Nehammer, Bucha’yı ziyaretinde buradaki Rus savaş suçlarını kınamıştı. Ayrıca Rus diplomatlar Viyana’dan sınır dışı edilmişti.

Haberin Devamı