İki kez doğan bebek

İngiltere’de gebeliğinin 12. haftasında 2. evre kanser teşhisi alan kadının rahmi, bebeğiyle birlikte dışarı çıkarılıp ameliyat edildi. Tekrar vücuda konan bebek, normal zamanında yeniden dünyaya geldi.
İngiltere'de özel eğitim öğretmeni Lucy (32) ve müzisyen Adam Isaac (42) çifti, bebek bekliyordu. Lucy, hamileliğinin 12'nci haftasında rutin ultrason sırasında yumurtalık kanseri teşhisi aldı. Doktorlar, bebeğin doğumuna kadar beklemenin kanserin yayılmasına yol açacağını belirledi. Ancak hamilelik, standart laparoskopik cerrahiye (kapalı ameliyat) izin vermeyecek kadar ilerlemişti. John Radcliffe Hastanesi'nden cerrah Hooman Soleymani Majd ve ekibi, riskli bir yöntem uygulamaya karar verdi. Hamileliğinin 20'nci haftasında Lucy'nin rahmi, bebeğiyle birlikte vücudundan çıkarılarak kanserli dokular temizlenecekti.
BEŞ SAAT SÜRDÜ
Operasyon sırasında rahme kan akışı ve oksijen desteği sürdürüldü. Steril ve sıcak bir şekilde tutulan rahim, iki saat boyunca vücut dışında tutuldu. Beş saat süren nadir ameliyat, başarıyla tamamlandı. Rahim tekrar yerleştirildi. Lucy da bu yıl ocak sonunda oğlu Rafferty'yi sağlıklı bir şekilde 2.86 kilogram dünyaya getirdi. Cerrah Majd, son 10 yılda bu yöntemi dört kez uygulamıştı. Ancak Lucy'nin ameliyatının, tümörlerin ikinci evrede olması, yani çevre dokulara yayılmış olması, gebeliğin çok erken bir döneminde teşhis konulması ve ameliyat sonrası gebeliğin devam ettirilebilmesi nedeniyle en karmaşık işlem olduğunu söyledi.