Dünya İkinci dalga yok, ikinci bahar var

İkinci dalga yok, ikinci bahar var

Paylaş
İkinci dalga yok, ikinci bahar var

Çin'in Vuhan kentinde çılgın eğlence hayatı görüntülendi. Arkadaşının içeceğinin kapağını ağzıyla açan kişi görenleri hayrete düşürdü.

COVID-19 salgınının sıfır noktası Çin’in Vuhan kentinde ikinci dalga görülmedi. Salgını yenmelerinden yedi ay sonra, dünyanın özlemini çektiği eski normalde yaşama devam ediyorlar. Hiç COVID-19 ile karşılaşmamış kadar rahat Vuhanlıların çılgın eğlence hayatını haber ajansı Reuters görüntüledi. Pasta savaşları yapılıyor, hep bir ağızdan şarkı söyleniyor. Vuhan 23 Ocak’ta karantinaya alınmış ve 73 gün tecrit hayatı yaşamıştı.

Haberin Devamı

7 aydır özgürler

Bugün, uzmanlar “Normale dönmenin tek yolu aşılanmak” dese de Vuhan normale döndüğünde aşı henüz bulunmamıştı. 10 Mayıs’tan bu yana bölgede tek yerli vakaya rastlanmadı. Çin otoritesi ikinci dalga önlemini sıkı sınır politikası ve izolasyonla açıklıyor. Salgın geçmişi olan ülkede maske kullanımı da yaygın bir alışkanlıktı. Uzun yıllardır vatandaşı takip sistemiyle eleştirilen Çinli yetkililer, bu sistemin salgının bastırılmasına yardım ettiğini belirtiyor.