Dünya İlkokul saldırganının etekle poz verdiği iddia edilmişti: Gerçek farklı çıktı

İlkokul saldırganının etekle poz verdiği iddia edilmişti: Gerçek farklı çıktı

Paylaş
İlkokul saldırganının etekle poz verdiği iddia edilmişti: Gerçek farklı çıktı

Teksas'taki ilkokula silahlı saldırı düzenleyen ve 2 öğretmen ile 19 öğrenciyi katleden Salvador Ramos'un sosyal medya paylaşımları dikkat çekmişti. Bu paylaşımlardan birinin de etekle çektirdiği fotoğraf olduğu öne sürülmüştü. Ancak gerçek çok farklı çıktı...

Teksas'ta Robb ilkokula silahla saldırıp 21 kişinin canına kıyan 18 yaşındaki Salvador Ramos'un sosyal medyadaki paylaşımları yayınlanmıştı. Bu paylaşımlardan biri de ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Paul Gosar tarafından yapılmıştı. Paylaşımda Salvador Ramos'un kadın kıyafeti giyip poz verdiği belirtilmişti. Ancak gerçek çok farklı çıktı. Fotoğraftaki kişinin aslında Georgia'da yaşayan Sam adındaki trans bireye ait olduğu ortaya çıktı. 

Haberin Devamı

Cumhuriyetçi Paul Gosar, Twitter'da saldırganın 'Salvador Ramos adında transseksüel solcu yasa dışı bir uzaylı' olduğunu yazdı. Ancak sonrasında paylaşımını sildi.

'İLK KEZ CİNAYETLE SUÇLANIYORUM'

Fotoğrafın gerçek sahibi olan Sam, NBC News'e verdiği demeçte, "Bu ilk taciz edilişim değil, ama ilk kez cinayetle suçlanıyorum" dedi.

Sam, kişisel Instagram hesabından çalınan fotoğrafları paylaşılmaya devam ederken, taciz ve tehditlerin de giderek arttığını ifade ediyor. 

Silahlı saldırgan olduğuyla ilgili yayılan yalan bilgileri durdurmak için 'prade' bayrağı ile yeniden poz verdi ve paylaştı. Sam açıklamasında 'Ben değilim, Teksas'ta bile yaşamıyorum. Evimden çıktığımda saldırıya uğramadan yaşamak istiyorum' dedi.

Haberin Devamı

FACEBOOK'TAN PAYLAŞMIŞ

Texas Valisi Greg Abbott düzenlediği basın toplantısında, Ramos’un saldırıdan yaklaşık 30 dakika önce saldırıya ait Facebook hesabında paylaşım yaptığını ifade ederek, ilk paylaşımında "Büyükannemi vuracağım" yazdığını belirtti. Abbott, daha sonra ise Ramos’un "Büyükannemi vurdum" ve "Bir ilkokula ateş edeceğim" paylaşımı yaptığını belirtti.


Facebook’un çatı kuruluşu Meta'nın Sözcüsü Andy Stone, saldırgan tarafından yazılan mesajların "birebir özel metin mesajları" olduğunu ifade ederek, devam eden soruşturmada kolluk kuvvetleriyle yakın işbirliği yaptıklarını açıkladı.

KIYAFETLERİYLE ALAY EDİYORLARDI

Lisedeki arkadaşlarından biri, kıyafetleri ve ailesinin mali durumu hakkında alay edildiğini söyledi. Hamburgercide çalışan Ramos'un sessiz biri olduğu ifade ediliyor.

Ramos'un Instagram hesabından iki tüfeğinin fotoğrafını paylaştığı belirtildi. Senatör Roland Gutierrez, Ramos'un sosyal medya hesabının silah fotoğrafları ile dolu olduğunu söyledi. Ramos'un ayrıca saldırıdan hemen önce Instagram hesabından tanımadığı bir kadına mesaj attığı ortaya çıktı.