Dünya İngiltere gönderiyor: Putin'e cehennemi yaşatacak!

İngiltere gönderiyor: Putin'e cehennemi yaşatacak!

Paylaş
İngiltere gönderiyor: Putin'e cehennemi yaşatacak!

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta beklenen oldu. Donbass savaşı dün gece itibari ile başlarken İngiltere'den Rusya'yı kızdıracak bir hamle geldi. Londra, Ukrayna'ya savaşta kilit öneme sahip olacak bir silah gönderme kararı aldı.

Ukrayna bölgedeki kentlerini savunmak için mücadele ederken dünyadan destek istemeye de devam ediyor.

Haberin Devamı

Zelenski'nin her fırsatta dile getirdiği çağrıya İngiltere'den yanıt geldi. İngiltere Rusya ile mücadele kapsamında hayati öneme sahip Stormer füze sistemlerini Ukrayna'ya gönderme kararı aldı.

İngiliz basını söz konusu füzelerin alçaktan uçuş yapan hava araçlarına karşı tasarlandığını belirterek bu adım ile Ukrayna'nın hava saldırılarına karşı elinin bir hayli güçleneceğini yazdı.

'PUTİN'İN ORDUSUNA CEHENNEMİ YAŞATACAK'

The Sun gazetesi bu gelişmeyi 'Putin ordusuna cehennemi yaşatacak' şeklinde duyururken haberde füzenin teknik özelliklerine de yer verildi.

Stormer füze sistemlerinin özellikleri şöyle...

Gerekli personel sayısı: 3
Ağırlık: 13.5 ton
Uzunluk. 5.6 metre
Genişlik: 2.8 metre
Yükseklik: 3.4 metre

Haberin Devamı


SESTEN 3 KAT HIZLI

Sesten üç kat daha hızlı gidebilen füze omuzdan ya da Stormer’ın taretine takılarak kullanılıyor.

Afganistan’daki İngiliz birliklerinin eski komutanı Albay Richard Kemp gazeteye yaptığı açıklamada 'Yeni füzeler Ukrayna’nın savaşma kabiliyetine büyük bir destek olacak. Putin’in hava kuvvetlerine ciddi hasar verecek' dedi.

JAPONYA'DAN YARDIM

Öte yandan Japonya Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Japonya Savunma Bakanlığı, Ukrayna hükümetine yeni NBC (Kitle imha silahları) kostümleri, NBC maskeleri ve insansız hava araçları sağlamaya karar verdi. Ukraynalıların ülkelerini savunma mücadelesi hala devam ediyor, bu nedenle Japonya Savunma Bakanlığı desteğini sürdürecek. Ukrayna için” denildi.