Dünya İngiltere'yi 3 dakikada yok edebilir! Putin'den yeni nükleer tehdit

İngiltere'yi 3 dakikada yok edebilir! Putin'den yeni nükleer tehdit

Paylaş
İngiltere'yi 3 dakikada yok edebilir! Putin'den yeni nükleer tehdit

Rus Lider Vladimir Putin'in tehditlerinin ardı arkası kesilmiyor. Putin, 2022'sinin sonuna doğru İngiltere'yi sadece 3 dakika içinde yerle bir edebilecek güçte olan Satan II (Şeytan II) nükleer füzesini konuşlandırmakla tehdit etti. Putin ayrıca Ukrayna'da yaşadığı hezimetin ardından orduyu güçlendireceğini söyledi. Rus lider, ilk Sarmat füzelerinin yıl sonuna kadar savaş görevinde olacağını sözlerine ekledi.

Rus Lider Vladimir Putin, İngiltere'yi sadece 3 dakikada vurabilecek güçteki yeni Satan II (Şeytan II) nükleer füzesini 2022'nin sonuna kadar konuşlandırmakta tehdit ediyor. Kremlin'de askeri okul mezunlarına yönelik verilen davette konuşan Putin, Ukrayna'da devam eden işgalde bozguna uğrayan Rus ordusunu güçlendirmeye devam edeceğini belirterek birliklerini kahraman gibi savaştıkları için övdü. Putin ayrıca, Rusya'nın ilk Sarmat balistik füze grubunu yıl sonuna kadar savaş görevine getireceğini söyledi.

Haberin Devamı

Sarmat füzesi olarak bilinen Satan II'nin dünyanın en uzun menzilli kıtalararası balistik füzesi olduğu biliniyor. Bu füzeler 11.200 mil uzaktaki bir hedefi vurabilir ki bu da ABD ve Avrupa'daki hedefleri kolayca vurabileceği anlamına geliyor.

Putin, daha önce nisan ayında başarıyla test edilen füzenin geliştirilmesini Rusya'nın savunma sanayisi için 'büyük ve önemli bir olay' olarak adlandırmıştı. Sarmat füzelerini tanıtırken Rusya'yı tehdit edecek ülkelerin bir kez daha düşünmesi gerektiğini ifade etmişti.

Batılı askeri uzmanlar, Sarmat'ın 10 veya daha fazla nükleer savaş başlığı taşıyabileceğini söylüyor. Sarmat'ın tek bir saldırıda Britanya veya Fransa büyüklüğündeki bölgeleri kolayca yok edebilir.

Haberin Devamı