İnsafınız batsın!

2 Mart'tan beri tek bir yardım kamyonunun giremediği Gazze'de 2.4 milyon Filistinli açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya. İsrail Başbakanı Netahyahu, uluslararası baskılara dayanamayarak temel miktarda yardım geçişine izin verdi ama asıl niyetini de açıkladı: "Gazze'nin tamamını ele geçireceğiz."
Gazze'de günlük en az 500 kamyon yardım malzemesi ve 50 tanker yakıta ihtiyaç var. İsrail, 2 Mart'tan beri hiçbir yardım kamyonunun geçişine izin vermiyor. İsrail Başbakanı Netanyahu, yardım girişinin engellenmesiyle büyük bir felakete neden olduklarını itiraf etti ve "Dostlarımız, 'Size her desteği veririz ama kitlesel açlık görüntülerine dayanamayız' dedi" diye konuştu.
SADECE BiR KAP YEMEK
Netanyahu "Yardım geçireceğiz, çünkü kırmızı çizgiye yaklaştık. Gazze'nin tamamını ele geçireceğiz" dedi. İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de "Filistinlilere sadece bir tabak yemek verilecek. Gazze'de kalan her şeyi yok ediyoruz, dünya bizi durduramıyor. Filistinlileri üçüncü ülkelere göçe zorlayacağız" dedi.
Gazze'de kadınlar, çocuklar bir kap yemek için saatlerce sıra bekliyor. Yemeği alabilenler şanslı. Bazı çocuklar ise yemek bitip tencereleri boş kaldığında kenara çekilip gözyaşı döküyor.
-
Galatasaray, İlkay Gündoğan ile anlaştı! Sözleşme teklifi ortaya çıktı
-
Fenerbahçe transferde rotasını Arap Yarımadası’na çevirdi! Galeno, Thomas Partey, Mamadou Lamina Camara listede
-
Embolo pazarlığı
-
Anlamlı jest
-
Galatasaray en iyi teklifi yaptı: Osimhen’de karar haftası! Transferde Lemina ve Dusan Vlahovic gelişmesi