Dünya İnsanlığın yeni kabusu bu mikroplar olabilir

İnsanlığın yeni kabusu bu mikroplar olabilir

Paylaş
İnsanlığın yeni kabusu bu mikroplar olabilir

Buzullara hapsolmuş ve bilim dünyasının bilmediği 1000'e yakın yeni mikrop bulundu. Bilim İnsanları bu mikropların 'yerel salgınlara ve hatta pandemiye yol açabileceği' konusunda uyarıyor.

Nature Biotechnology adlı bilimsel dergide geçen hafta yayımlanan yeni çalışmaya göre, araştırmacılar Tibet buzullarında hapsolmuş bakteri türlerinin kar ve buz eridikçe diğer bölgelere ulaşıp ulaşamayacağını değerlendirdi. Çin Bilimler Akademisi mensuplarının da aralarında bulunduğu araştırmacılar, 2010 ila 2016'da Tibet'teki 21 buzuldan numuneler topladı ve buz örneklerini eriterek geriye ne kaldığını analiz etti. Bilim için yüzde 98'i yeni olan 968 benzersiz bakteri türü buldular.

Haberin Devamı

İKLİM KRİZİ TETİKLİYOR

Buz örtüleri ve buzullar Dünya'nın yüzey örtüsünün neredeyse onda birini oluşturuyor ve gün geçtikçe sayısı artan araştırmalar iklim krizi nedeniyle eridiklerini gösteriyor.

Suyun içinden fırlatılabilen drone geliştirildi İnsansız hava sistemleri geliştiren SpearUAV, su altındayken bir denizaltıdan fırlatılabilen drone olan Ninox 103 UW'yi tanıttı. Drone, denizaltıdan fırlatıldıktan sonra 24 saate kadar suda kalabiliyor. Bu da denizaltının dronedan ayrılması için gerekli süreyi tanıyor.