Dünya Irkçı saldırgan Payton Gendron, kedinin kafasını kesmiş!

Irkçı saldırgan Payton Gendron, kedinin kafasını kesmiş!

Paylaş
Irkçı saldırgan Payton Gendron, kedinin kafasını kesmiş!

ABD'yi kana bulayan ırkçı saldırgan Payton Gendron'la ilgili her gün yeni bir detay ortaya çıkarılıyor. Saldırganın ilginç alışkanlıkları yazdığı günlükte ortaya çıkarken kendisine saldıran bir kedinin de kafasını kestiği öğrenildi.

New York'un Buffalo kentindeki bir alışveriş merkezine silahla saldıran ve 10 kişinin ölümüne neden olan Payton Gendron ile ilgili gerçekler bir bir gün yüzüne çıkıyor. 18 yaşındaki katilin, 10 kişiyi öldürdüğü saldırıyı önceden tasarladığı ve soğukkanlılıkla gerçekleştirdi anlaşılmıştı.

Haberin Devamı

Payton’un bir çevrimiçi günlük tuttuğu ve yaşanacakların büyük kısmının bu günlükte yer aldığı ortaya çıktı. Payton Gendron “Belki de bir saldırı yapmamam gerektiğini düşündüğüm her seferinde 5 dakika bocalıyorum, sonra motivasyonum geri geliyor” yazmıştı günlüğüne. Günlüğünde ayrıca şu ifadeler de yer alıyordu:

“Kuzenimin evine maskeyle gittiğim ve kimsenin kuralları umursamadığını gördüm ve bunun bana çok acı verdiğini hatırlıyorum. Sonunda dayanamayacak kadar fazlaydı ve erken ayrılmak ve ormanda eve yürümek zorunda kaldım, sonra birkaç gün bodrumda kendime barikat kurdum.”

IRKÇI SALDIRININ YILDÖNÜMÜNDE PLANLAMIŞ

Başlangıçta Yeni Zelanda'daki Christchurch saldırılarının üçüncü yıl dönümü olan 15 Mart'ta saldırmayı planlayan Gendron, cumartesi günü gerçekleştirene kadar saldırı planlarının tarihini hep öteledi.

Haberin Devamı

KEDİNİN KAFASINI KESMİŞ

Gendron'un saldırıdan önce kilo verme çabaları gibi daha sıradan düşünceleri de günlüğünde yer alıyor. Payton, haftalarca her gün yediği yiyeceklerin bir listesi, Günlük Kalori sayımı ve kilosunu günlüğüne kaydetmiş.

Kedisine saldıran bir kedinin de kafasını kesmiş.

TÜRK DÜŞMANI

18 yaşındaki katil, vahşi saldırıyı canlı yayınlaşmıştı. Saldırı öncesinde ise ırkçı ifadelerin yer aldığı 180 sayfalık bir manifesto yayınlamıştı. 

Saldırgan Gendron, manifestosunun 54. sayfasını Türklere ayırdı. Türkler ve İtalyanları ‘beyaz ırk’ olarak saymadığını söyledi. “Türkler, ırk olarak beyaz olabilirler ama yüzde 99’u Müslüman olduğu için işgalciler, o nedenle beyaz sayılmazlar” yazdı. Manifestosunun 165’inci sayfasında yer alan ölüm listesinde ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Londra’nın Müslüman Belediye Başkanı Sadiq Khan ve Macar asıllı ABD’li iş insanı George Soros’un adı da yer aldı.