Dünya İsrail Cumhurbaşkanı Herzog 14 yıl sonra Ankara'da! Uçağında dikkat çeken Türkiye detayları

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog 14 yıl sonra Ankara'da! Uçağında dikkat çeken Türkiye detayları

Paylaş
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog 14 yıl sonra Ankara'da! Uçağında dikkat çeken Türkiye detayları

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, resmi ziyaret için Türkiye'ye geldi. Herzog, "iki ülke arasındaki diyaloğu geliştirme" mesajı verdi. Herzog'un uçağında dikkat çeken detaylar yer aldı. Barış, gelecek, iş birliği sözcükleriyle Türkçe mesajlar verildi. Ayrıca uçağın dışına da Ayasofya, Boğaz Köprüsü, Galata Kulesi ve zeytin dalı görsellerinin giydirildiği görüldü.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Herzog, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek.

Haberin Devamı

14 YIL SONRA İLK ZİYARET

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve eşi Michal Herzog, 2008'den bugüne İsrail'den Türkiye'ye gerçekleşecek ilk üst düzey ziyaret için Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'ndan hareket etti. Herzog, uçağa binmeden önce yaptığı açıklamada, "Eşim Michal ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle göreve başladığımdan bugüne yürüttüğümüz diyaloğu geliştirmek üzere, Türkiye'ye gidiyorum. Türkiye ile ilişkiler, İsrail ve bölgenin çıkarına. Umarım ki bu ziyaret İsrail ve Türkiye arasındaki diyaloğu derinleştirir." ifadelerini kullandı.

TÜRKÇE MESAJ, ZEYTİN DALI VE AYASOFYA GÖRSELLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Herzog iş birliği mesajlarında uçağını da aracı olarak kullandı. Uçağın gövdesinde Türkçe, İbranice ve İngilizce "Barış, İş birliği, gelecek..." ifadeleri yer alıyordu. Ayrıca Ayasofya, Boğaz Köprüsü ve Galata Kulesi'nin görselleriyle de uçağa giydirme yapılmıştı. Uçakta dikkati çeken bir başka detay ise zeytin dalı oldu.

Haberin Devamı

ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Herzog, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Herzog, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Herzog, Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrailli mevkidaşı Herzog'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. Karşılama töreninde, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. İsrail Devlet Başkanı Herzog, tören kıtasını "Merhaba asker" diyerek selamladı. Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Herzog, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin merdiveninde Türkiye ve İsrail bayrakları önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törende, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı. Karşılama töreninin ardından liderler baş başa görüşmeye geçti.

Haberin Devamı

"İLİŞKİLERİMİZİ YENİDEN BAŞLATMALIYIZ"

Uzun bir aradan sonra İsrail'den Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştiğine dikkati çeken Herzog, "İsrail ve Türkiye ilişkileri son yıllarda inişler-çıkışlar, kolay olmayan anlar yaşadı. Ancak ilişkilerimizi yeniden başlatmalı, devletler arasında saygı çerçevesinde ölçülü ve dikkatli bir biçimde inşa etmeliyiz." dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı, "Her zaman Yahudiler, Müslümanlar, Hristiyanların bölgemizde barış içinde yaşayacağı, halklara refah ve mükemmel hayatlar sunacağı vizyonuma vurgu yapıyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye ziyaretinin İsrail Başbakanı Naftali Bennnett, Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve bakanlıklarıyla koordine halinde olduğunu aktaran Herzog, "Umarım ki ziyaretimin ardından Türkiye ile ciddi bir süreç, farklı düzeylerde derin bir diyalog başlayacak. Sonunda da, umarım ki ilişkilerimizde ilerleme ve olumlu sonuçlar göreceğiz." diye konuştu.

"Uluslararası düzen sarsılırken, bölgemizde istikrar ve ortaklığın sürdürülmesi iyi ve önemli." diyen Herzog, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yaptığı ziyaretlerde de buna vurgu yaptığını söyledi.

Haberin Devamı