Dünyaİsrail, Lübnan’ı vurdu

İsrail, Lübnan’ı vurdu

İsrail, Lübnan’ı vurdu

İsrail savaş uçaklarının, ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyindeki beldelere düzenlediği hava saldırılarında 11 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki işgale katılan birliklerine yönelik bir ihlalde bulunulduğunu iddia ederek Nebatiye ve Ensar’da Hizbullah altyapısına saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Bununla birlikte Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam, İsrail ordusunun ülkenin güneyindeki hava saldırılarında “askeri hedefleri” değil çocuk ve kadınları vurduğunu belirterek, İsrail’e saldırıları derhal durdurma çağrısında bulundu. Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn da saldırılara tepki gösterdi. İsrail ordusu, Lübnan’a 2 Mart’ta yoğun hava saldırıları başlatarak ülkenin güneyindeki birçok beldeyi işgal etmişti.

Haberin Devamı

FİLİSTİN'DE SEÇİM SÜRECİ BAŞLADI

Filistin’de 2006’dan bu yana yapılamayan milletvekili genel seçimleri öncesinde seçmen kayıt süreci başladı. Genel seçimlerin Doğu Kudüs dahil Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde yapılmasının planlandığını bildirildi. Hamas’ın seçimlere “mümkün olan en geniş ulusal ittifak” içinde katılacağı duyurulmuştu.