Dünya İşte katliamın ardındaki isim! Bucha Kasabı'nın yeni görüntüleri ortaya çıktı

İşte katliamın ardındaki isim! Bucha Kasabı'nın yeni görüntüleri ortaya çıktı

Paylaş
İşte katliamın ardındaki isim! Bucha Kasabı'nın yeni görüntüleri ortaya çıktı

Ukrayna'nın Bucha kentinde yaşanan ve tüm dünyayı dehşete düşüren katliamın arkasındaki isim ifşa oldu. Sivillerin öldürülmesinden sorumlu ismin Rus işgal birliklerine komuta eden Yarbay Azatbek Omurbekov olduğu açıklandı. Yarbay Omurbekov'un Ukrayna işgaline katılmadan önce kilise tarafından kutsandığı ortaya çıktı. Omurbekov'un ayrıca kadınlara ve çocuklara tecavüz emri verdiği de belirtildi.

Bucha'da birçoğu elleri arkasından bağlanmış sivilleri öldürme emrini kimin verdiği de belli oldu: Buça'daki Rus işgal birliklerine komuta eden Yarbay Azatbek Omurbekov.

Haberin Devamı

The Times gazetesi, 64. Motorize Piyade Birliği'ne komuta eden Yarbay Omurbekov'un silahsız sivilleri 'tamamıyla zalimce' öldürme emri verdiğini yazdı. Rus Yarbay ayrıca kadınlara ve çocuklara tecavüz emri de verdi.

InformNapalm, kısa süre önce Ortodoks Kilisesi tarafından kutsanan Rus komutanın tüm kişisel bilgilerini ifşa etti. Yarbay Azatbek Omurbekov'un telefon numarası, ev adresi ve e-mail adresi internette yayınlandı.

 

Aralık 2021'de kilisede kutsandığı fotoğrafları bulunan Yarbay Omurbekov, Ukrayna işgaline katılmak için Rusya'nın en doğusundaki Khabarovsk'dan yola çıktı. İşgale giderken de kilise tarafından kutsandı.

The Times haberini 'Ortodoks Kilisesi tarafından kutsanan Bucha Kasabı'nın izi sürülüyor' başlığıyla verdi, Daily Mail ise doğrudan 'Bucha Kasabı' dedi.

Haberin Devamı

BUCHA KATLİAMI

Rus ordusu Kiev yakınlarındaki Bucha kentinden çekilirken sivilleri öldürmüştü. 

Vahşet görüntülerinin geldiği Buch’nın yerel yöneticisi Anatoly Fedoruk, “Şimdiye kadar toplu mezarlara 280 ceset gömdük. Elleri bağlanmış, enseden vurularak infaz edilmiş sivilleri gömdük. 14 yaşındaki bir çocuğu gömdük” ifadelerini kullandı.

Bazı sivillerin ellerinin bağlandığı ve bu şekilde öldürüldüğü görüldü.

Ukrayna Başsavcılığı'ndan yetkililer Facebook'ta yaptıkları açıklamada, Buça'daki bir "işkence odasında" elleri bağlı beş kişinin cesedinin bulunduğunu duyurdu.