Dünya İtalya'da kaybolan ve içinde 4 Türkün olduğu helikopterden acı haber geldi

İtalya'da kaybolan ve içinde 4 Türkün olduğu helikopterden acı haber geldi

Paylaş
İtalya'da kaybolan ve içinde 4 Türkün olduğu helikopterden acı haber geldi

İtalya’nın Lucca kentinden kalkan 4’ü Türk 6 yolcu ile 1 İtalyan pilotun bulunduğu helikopterin radarla bağlantısı, Alpler’in bir kolu olan Apenin Dağları semalarındayken kesilmişti. 4 Türk’ün Eczacıbaşı Holding’in yöneticisi olduğu ortaya çıkmıştı. Kaybolan helikopterden acı haber geldi. Diplomatik kaynaklar, Apenin Dağları'nda enkazına ulaşılan helikopterdeki 7 kişiden kurtulan olmadığını bildirdi. Eczacıbaşı Holding tarafından yapılan açıklamada 'Elim bir kaza sonucu hayatlarını kaybeden arkadaşlarımıza, helikopter pilotuna ve diğer yolculara Allah’tan rahmet, başta ailelerine ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz' denildi.

İtalya’nın Lucca kentinde bulunan Capannori Tassignano Havaalanı’ndan önceki gün yerel saatle 10.00 sıralarında kalkan, içinde 1 İtalyan pilot, Eczacıbaşı Holding’in üst düzey çalışanları Arif Cez, İlker Uçar, Serhat Kenar ve Altuğ Erbil ile 2’si Lübnanlı 6 yolcunun bulunduğu Agusta Koala AW119 tipi helikopterin yaklaşık yarım saat sonra radarda kaybolduğu bildirilmişti. Modena kentinde bulunan Pavullo nel Frignano Havaalanı’na uçtuğu belirtilen helikopterle iletişim kesilmişti.

Haberin Devamı
İtalya'da 4 Türk'ün bulunduğu kayıp helikopterin enkazı bulundu İtalya'da perşembe günü radar teması kesilen ve içinde 4'ü Türk toplam 7 kişinin bulunduğu helikopterin Cusna Dağında düştüğü tespit edilirken, olay yerinde yürütülen çalışmalarda 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İtalyan Hava Kuvvetleri yetkilisi, "Koordinatların bildirilmesi üzerine bölgeye intikal ettik. Ulaştığımızda her yerin yanmış olduğunu gördük. Helikopter bir vadinin içerisinde. Tüm arama-kurtarma ekiplerinin bölgeye intikali için çalışıyoruz, ancak erişimin zor olması nedeniyle bölgeye yürüyerek gitmeleri gerekiyor" dedi.

ENKAZI CUSNA DAĞI'NDA BULUNDU

İtalya’nın Modena bölgesinde, 9 Haziran’da içinde 4’ü Türk vatandaşı 7 kişiyle birlikte kaybolan helikopterin yeri belirlendi. Arama çalışmalarına katılan Ulusal Alp ve Speleolojik Kurtarma Kolordusu yaptığı açıklamada helikopterin Cusna Dağı’nda olduğunu duyurdu.
Açıklamada “Kayıp helikopterin Cusna Dağı'ndaki konumu belirlendi. Farklı kurumlardan kurtarma görevlileri bölgede bulunmaktadır” denildi. Toskana-Emilian Apenin bölgesinde kaybolan helikopterde Eczacıbaşı Holding’in 4 yöneticisi, 2 Lübnan vatandaşı ve 33 yaşındaki helikopterin pilotu Corrado Levorin bulunuyordu.

CESETLERİNE ULAŞILDI

Diplomatik kaynaklar, İtalya'nın Toskana ile Emilia-Romagna bölgeleri arasındaki Apenin Dağları'nda enkazına ulaşılan helikopterdeki 7 kişiden kurtulan olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Sondal sağa; Tüketim Ürünleri Planlama Direktörü Altuğ Erbil, İpek Kağıt Fabrika Müdürü Arif Cez, İlker Uçar, Tüketim Ürünleri Üretim Müdürü Serhat Kenar.

ECZACIBAŞI AÇIKLAMA YAPTI

Eczacıbaşı Holding tarafından kazaya ilişkin şu açıklama yapıldı:

İtalya’da kalkışından kısa bir süre sonra radardan kaybolan ve üç gündür arama çalışmaları süren helikopterden maalesef acı haber geldi. Arama ekiplerinin, bugün öğle saatlerinde helikopterdeki yedi kişinin cansız bedenlerine ulaştıkları açıklandı.

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzda çalışan ve helikopterde bulunan Fabrikalar Direktörümüz Altuğ Erbil, Temizlik Kağıtları Yalova Fabrika Müdürümüz Arif Cez, Yatırım Projeleri Müdürümüz İlker Uçak ve Manisa Fabrika Üretim Yöneticimiz Serhat Kenar’ı kaybetmenin büyük acısı ve üzüntüsü içerisindeyiz.

Elim bir kaza sonucu hayatlarını kaybeden arkadaşlarımıza, helikopter pilotuna ve diğer yolculara Allah’tan rahmet, başta ailelerine ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Saygılarımızla.

'HER YERİN YANMIŞ OLDUĞUNU GÖRDÜK'


Enkazın yerinin tespit edilmesinin ardından İtalyan Hava Kuvvetlerinden bir yetkili yaptığı açıklamada, "Koordinatların bildirilmesi üzerine bölgeye intikal ettik. Ulaştığımızda her yerin yanmış olduğunu gördük. Helikopter bir vadinin içerisinde. Tüm arama-kurtarma ekiplerinin bölgeye intikali için çalışıyoruz, ancak erişimin zor olması nedeniyle bölgeye yürüyerek gitmeleri gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı


ECZACIBAŞI HOLDİNG: FUAR İÇİN GİTMİŞLERDİ

Eczacıbaşı Holding'ten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzdan dört arkadaşımızın, ‘Tissue Italy Network’ tarafından düzenlenen kâğıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya’da bir temizlik kâğıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır. İtalyan pilot ile birlikte içinde 7 kişinin bulunduğu helikopterin, Lucca’dan Treviso’ya gitmek üzere havalandığı, ancak Modena civarında radardan kaybolduğu öğrenilmiştir.

HOLDİNG 5 YIL ÖNCE DE KAZAYLA SARSILMIŞTI

İtalya’da kaybolan helikopterde üst düzey 4 çalışanı bulunan Eczacıbaşı Holding, 5 yıl önce de İstanbul’da meydana gelen bir helikopter kazasında üst düzey bir yöneticisi ile 4 Rus iş ortağını kaybetmişti. Eczacıbaşı Grubu’na bağlı Kuğu Havacılık’a ait TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76++ tipi helikopter, 10 Mart 2017 günü saat 11.16’da Atatürk Havalimanı’ndan Eskişehir Bozüyük’teki fabrikaya gitmek için havalandı. Helikopter saat 11.21’de, Büyükçekmece’deki televizyon vericisine çarparak E-5’e düştü. Beş parçaya bölünen helikopterde pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut ile Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen ile Unicera Fuarı’na katılmak için Türkiye’ye gelen Rus iş insanları Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova ve Elena Badragan hayatlarını kaybetti. Kazanın ardından açıklama yapan Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, “Helikopter tam donanımlı ve bakımlıydı” dedi.

Haberin Devamı