Dünya Jeff Bezos, en büyük yatı istiyor

Jeff Bezos, en büyük yatı istiyor

Paylaş
Jeff Bezos, en büyük yatı istiyor

Dünyanın en zengin ikinci insanı Jeff Bezos, uzay aracı yarışında olduğu gibi su üzerinde de en büyük süperyatın sahibi olmak istiyor. Hollanda’da yapılan yatı ile diğer milyarderlerin rekorlarını geride bırakacak.

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos (58), Hollanda’da 127 metre uzunluğunda bir süperyat yaptırıyor. Bu yaz yatıyla gezmeye hazırlanıyor. 500 milyon dolara mal olan araç, dünyanın en büyüğü olacak. O sulardayken yanındaki tüm diğer tekne ve yatlar Devler Ülkesi’ndeki Gulliver gibi görünecek. Bezos’un yatındaki destek yatı bile, milyarder Sergey Brin’in 80 milyon dolarlık yatı Dragonfly’dan daha büyük! Üzerinde bir helikopter pisti var. Uzay şirketi Blue Origin’in de sahibi olan ve geçen yaz uzay sınırına seyahat eden Bezos’un kullandığı kapsül ve roketi dev bir penise benzetilmiş, ‘boyutlarla ilgili’ bir takıntısı olduğu esprilerine konu edilmişti. İşte Bezos’un süperyatının özellikleri ve en havalı süperyat yarışında geride bırakacağı diğer milyarder oyuncakları...

Haberin Devamı

Y721: Sahibi Jeff Bezos’un serveti 178 milyar dolar.

Ana yatta üç güvertesi var, bir yüzme havuzu, üç yelken direği ve kinetik itiş sistemine sahip. Saatte 20 knot (37 km) hız yapabiliyor. 40 mürettebat ve 18 yolcu kapasitesine sahip. Yılda 25 milyon dolarlık gideri var.

EOS: Sahibi medya milyarderi Barry Diller’ın serveti 4.8 milyar dolar.

Yatının değeri 200 milyon dolar. Uzunluğu 92 metre. Yatın içini ünlü iç mimar François Catroux tasarlamıştı. Güvertesinde yüzme havuzu var. Diller’ın modacı eşi Diane von Fürstenberg’e ait bir heykel de yatın ucunu süslüyor. Saatte 16 knot (30 km) hız yapabiliyor. 21 mürettebat ve 16 yolcu kapasitesinde. Giderlerinin bedeli yılda 7 milyon dolar.

MUSASHI: Oracle yazılım şirketinin sahibi Larry Ellison’ın serveti 107.4 milyar dolar. Dünyanın en zengin sekizinci insanı.

Haberin Devamı

Yatın değeri 160 milyon dolar. Spa, yüzme havuzu, açık spor salonu ve sinema salonu var. 87 metre uzunluğunda. Saatte 12 knot (22 km) hız yapabiliyor. 23 mürettebat ve 18 yolcu kapasitesi var. Yıllık masrafı 10 milyon dolar.

DRAGONFLY: Sahibi, Google’ın kurucusu Sergey Brin’in serveti 110 milyar dolar. Dünyanın en zengin yedinci insanı.

Yatın değeri 81 milyon dolar. Açık hava sineması, jakuzi, dans pistine dönüştürülebilen güneşlenme iskelesi var. 73 metre uzunluğunda. Saatte 25 knot (46 km) hız kapasitesine sahip. 16 mürettebat ve 14 yolcu ağırlayabiliyor. Yılda 7 milyon dolarlık masraf gerektiriyor.

Bezos’un süperyatının teslim edilmesi için Hollanda’nın tarihi köprüsü sökülecek. Jeff Bezos, yeni yatında sevgilisi Lauren Sanchez’i de unutmadı. Pilot sevgilisinin istediği gibi bir helikopter pisti yaptırıyor.