Dünya Kabusu önleyen uyku pozisyonu

Kabusu önleyen uyku pozisyonu

Paylaş
Kabusu önleyen uyku pozisyonu

Kabus görmeyi önleme formülünü Türk uzman verdi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Dr. Mehmet Yücel Ağargün'ün açıklamaları dünya medyasında da yer aldı. Sağ, sol ve yüzüstü uyunan pozisyonlarda görülen rüyalar değişiyor.

Araştırmalar, yatılan pozisyon ile görülen rüyalar arasında bir bağlantı olabileceğini gösteriyor. Türk psikiyatr Prof. Dr. Mehmet Yücel Ağargün’ün çalışması uluslararası medyada da ses getirdi. Ağargün, sağ tarafı üzerine yatan insanların güvende ve rahat his uyandıran rüyalar, sol tarafına yatanların duygusal yoğunluğu ağır ve güvensizlik hissi uyandıran rüya ve kabuslar, yüzüstü uyuyanların ise erotik rüyalar görme eğiliminin yüksek olduğunu belirledi.

Haberin Devamı

EN ÇOK HANGİ RÜYALARI GÖRÜYORUZ?

Arama motoru Google’da en çok merak edilen rüya anlamlarının ülkelere göre listesi çıkarıldı. Buna göre açık ara farkla en çok aratılan rüya anlamı ‘yılan görmek’ oldu.

Rüya uzmanlarına göre yılan görmek veya yılanın ısırması, gizli kalmış endişeleri temsil ediyor. 17 ülke ile en çok görülen ikinci rüya ise ‘diş dökülmesi.’ Bu rüya ise özgüven eksikliği olarak yorumlanıyor.

En sık görülen rüyalar, hayvanlar ve doğa, insan bedeni, aile üyeleri, aşk ve ilişkiler, para ve maddiyat, ölüm olarak gruplandırıldı. Buna göre en çok görülen diğer hayvanlar, fare, örümcek, sincap oldu. İşte ülkelere göre en çok aratılan rüyalar...

YILAN: Türkiye, Rusya, İran, Afganistan, Mısır Kazakistan, Umman, Portekiz, Malta, Malta, Avusturya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan, Makedonya, Bulgaristan, Romanya, Moldova, Litvanya, Finlandiya, Panama, Dominik Cumhuriyeti, Honduras, Trinadad&Tobago, Ekvador, Uruguay, Paraguay, Vietnam, Sinagpur, Laos, Nepal, Hindistan, Tayland, Myanmar, Malezya, Mauritius, Mozambik, Uganda, Kenya, Angola, Zambiya, Zimbabve, Kongo, Kamerun, Burkina Faso, Senegal, Fildişi Sahili, Brunei, Filipinler, Tayvan, İsrail, Moğolistan.

Haberin Devamı

DİŞ DÖKÜLMESİ: ABD, Kanada, İsveç, Norveç, İrlanda, İngiltere, Hollanda, Belçika, İspanya, Polonya, Avustralya, Tacikistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Yeni Zelanda, Slovakya, Antigua&Barbuda.

ESKİ SEVGİLİ: Meksika, Fransa, Togo, Madagaskar, Japonya.

EVLİLİK: Irak, Suudi Arabistan, Bangladeş, Gabon, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Cezayir.

GEBELİK: İsviçre, İtalya, Danimarka, Belarus, Gürcistan, Endonezya, Saint Vincent&Grenadinler, Tanzanya, Fas.

BEBEK: Jamaika, Bolivya, Guyana, Surinam

ÜLKELERDE GÖRÜLEN DİĞER SIRA DIŞI RÜYALAR

Saç kesmek, para, deniz, kar, sincap, yemek, ayakkabı, ayı, meme, balık, seks, ölü, araba, evlilik, güvercin, üzüm, timsah, tavuskuşu, örümcek, fare, bit, ihanete uğramak, şapka, kan, suya düşmek.