Dünya Kadirov itiraf etti! Rusya'nın asıl hedefi...

Kadirov itiraf etti! Rusya'nın asıl hedefi...

Paylaş
Kadirov itiraf etti! Rusya'nın asıl hedefi...

Rus işgaline milisleriyle destek veren Çeçen lider Ramazon Kadirov, Kiev'den çekilmelerine rağmen Ukrayna'nın başkentini işgal etme hedeflerinin sürdüğünü itiraf etti.

Rusya Federasyonu’na bağlı özerk Çeçenistan Cumhuriyeti'nin lideri Kadirov, Rusya'nın Ukrayna'da sadece Mairupol'e değil, başkent Kiev ve diğer başka kentlere yönelik askeri harekatlar başlatacağını söyledi. Ateşli bir Putin destekçisi olarak bilinen Kadirov, Telegram hesabına yüklediği videoda, Ukrayna'nın doğusundaki Lugansk ve Donetsk bölgelerini 'tamamen özgürleştireceklerini', daha sonra da Kiev ve diğer kentleri alacaklarını savundu. Kadirov, "Sizi temin ederim ki, bir adım bile geri atılmayacak" dedi.

Haberin Devamı

Kadirov'un açıklamaları, Moskova'nın başından ileri sürdüğü ancak sahadaki durumla örtüşmeyen Kiev'in alınmayacağı teziyle çelişiyor. Kremlin, Ukrayna'nın tamamının işgal edilmeyeceğini birçok kez iddia etti ancak zaten halihazırda batı cephesi çökmüş durumda.

Çeçen milisleri haftalardır bombardımana tutulan Mariupol'de Ukrayna güçlerine karşı savaşırken gösteren çok sayıda video sosyal medyada yayınlandı.