Dünya Kadirov, Polonya'yı tehdit etti: 6 saniyede...

Kadirov, Polonya'yı tehdit etti: 6 saniyede...

Paylaş
Kadirov, Polonya'yı tehdit etti: 6 saniyede...

24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgalde Putin’in en büyük destekçisi olan Çeçen lider Ramazan Kadirov, tehditlerini sürdürüyor. Hedefine bu kez Polonya'yı koyan Kadirov 'Size altı saniyede neler yapabileceğimizi gösteririz' dedi.

Putin'in savaştaki en büyük destekçisi Çeçen lider Ramazan Kadirov, işgal sırasında Ukrayna'ya verdiği desteğe misilleme olarak Polonya'yı tehdit etti. Kadirov Polonya’ya seslenerek “Size altı saniyede neler yapabileceğimizi gösteririz” dedi.

Haberin Devamı

Putin'in himayesindeki Kadirov sık sık Batı'ya yönelik eleştirileri ve tehditleriyle gündeme geliyor. Ramazan Kadirov, Ukrayna'ya verdiği kararlı desteğe misilleme olarak Polonya'yı, bu ülkeye askeri saldırı başlatmakla tehdit etti.

Polonya, işgale rağmen müttefiki Ukrayna'ya sadık kalmış, Ukrayna’dan savaş yüzünden kaçan sayısız kişiye kapılarını açmıştı.

“SİZE NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖRECEKSİNİZ”

Kadirov, Polonya’ya tehdit savurarak "Ukrayna işi bittiğinde size neler yapabileceğimizi gösterebiliriz" dedi.

Varşova yönetimi Rus kuvvetlerinin üç aylık işgali boyunca Ukrayna lideri Zelenski'nin en güçlü müttefiklerinden biri oldu.

The Telegraph'ın haberine göre Polonya, batıya kaçan binlerce Ukraynalı mülteci için bir kapı görevi gördü ve Avrupa Parlamentosu'nda Rusya'ya gaz ve petrol ithalatını yasaklama çağrısında bulunarak Rusya'ya karşı çıktı.

Haberin Devamı

Ancak Polonya şimdi, Ukrayna'ya yönelik saldırısını haklı çıkarmaya çalışan Rus propaganda kampanyasının hedefi olmuş durumda.

Kendisine Putin'in 'piyadesi' diyen 45 yaşındaki Ramazan Kadirov, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir video mesajında “Ukrayna bitmiş bir anlaşma. Benim ilgi alanım artık Polonya. Polonya ne elde etmeye çalışıyor? Ukrayna'nın işi bittiğinde, bir sipariş olursa size altı saniyede neler yapabileceğimizi gösterebiliriz.” sözlerini kullandı.

Putin'in en sadık yardımcılarından biri olan Kadirov, Batı'ya yönelik eleştirilerini sosyal medyada, özellikle de Instagram'da cesur açıklamalarla sık sık paylaştı.

Kadirov, en son paylaşımında ise bu ayın başlarında Varşova'da gerçekleşen bir eylem nedeniyle özür talep etti. 1945'te Müttefiklerin zaferinin yıldönümünde, Ukraynalı bir eylemci, Polonya'nın başkentindeki Sovyet askeri mezarlığına çiçek bırakmaya çalışan Rus büyükelçisi Sergey Andreev'in üzerine kırmızı boya atmıştı.