Dünya Kafesteki Rus canavar suçunu itiraf etti

Kafesteki Rus canavar suçunu itiraf etti

Paylaş
Kafesteki Rus canavar suçunu itiraf etti

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sürerken, ülkede bir ilk gerçekleşti. Sumi'deki bir sivili öldürmekle suçlanan Rus asker, her şeyi itiraf etti.

Rus ordusunun Ukrayna’da işlediği savaç suçları nedeniyle ilk yargılanan kişi olan Rus asker Vadim Shishimarin (21), Sumi kentinde 62 yaşındaki silahsız sivili öldürdüğünü kabul etti. Ukraynalı savcı itiraf doğrultusunda mahkeme heyetinden sanık için ağırlaştırılmış müebbet cezası talep etti.

Haberin Devamı

Shishimarin, “Yerimizi bildirmemesi için onu öldürmem emredildi. Bir el ateş ettim. Düştü. Emirleri uyguladım” diye konuştu. Ölen Oleksandr Shelypov’un eşi Kateryna ise “O daha bir çocuk. Onun için üzülüyorum. Kocam Sovyet döneminde KGB için çalıştı. Şimdi bir Rus askeri onu öldürdü” dedi.

Shishimarin, cam bir bölmede oturtulurken, öldürülen adamın eşi de salonda hazır bulundu.

ABD, SAVAŞ SUÇLARINI ARAŞTIRMAK İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA EKİBİ KURUYOR

Rus ordusu Ukrayna’da asker-sivil ayırt etmeksizin binlerce kişiyi öldürdü. Hastaneler, okullar bombalandı. Ülkenin dört bir yanında toplu mezarlar bulunurken çok sayıda uluslararası soruşturma açıldı. ABD de Rusya’nın işlediği savaş suçlarına dair kanıtları ortaya çıkarmak üzere ‘Çatışma Gözlemevi’ programı başlattı.

Haberin Devamı

Program kapsamında uzmanlar; uydu görüntüleri ve sosyal medya aracılığıyla paylaşılan bilgiler de dahil olmak üzere elde edilen tüm kanıtları analiz edecek ve kamuoyu ile paylaşacak.

Ukrayna’nın Buça kentinde toplu mezarlara gömülmüş yüzlerce sivilin cesedi bulunmuştu.