Dünya Katliamdan arkadaşının kanıyla kurtuldu

Katliamdan arkadaşının kanıyla kurtuldu

Paylaş
Katliamdan arkadaşının kanıyla kurtuldu

Teksas'taki Uvalde kentinde ilkokula düzenlenen silahlı saldırıda 11 yaşındaki bir öğrencinin kendini arkadaşının kanına buladığı ve ölü taklidi yaparak kurtulduğu ortaya çıktı. Polis ise müdahalenin geciktiğini itiraf etti.

ABD’nin Teksas eyaletindeki Uvalde kentinde yaşanan ilkokul katliamından dehşet verici ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Okulu kana bulayan Salvador Ramos’un (18) hedefi olmaktan kurtulan Miah Cerrillo, nasıl hayatta kaldığını anlattı. 11 yaşındaki Miah, saldırgan yan sınıfa geçtiği sırada öldürülen arkadaşlarından birinin kanını üzerine bulaştırdığını söyledi. Ramos sınıfa yeniden dönerse kendisini de vuracağından korktuğu için ölü numarası yaptığını söyledi. Miah, Ramos’un öğretmenler Eva Mireles veya Irma Garcia’yı öldürmeden önce de ‘iyi geceler’ dilediğini aktardı. Mila’nın ailesi o günden bu yana uyuyamadığını söylüyor.

Haberin Devamı

POLİSTEN MÜDAHALE İTİRAFI

Teksas polisi, olaya geç müdahale etiklerini itiraf etti. Teksas Kamu Güvenliği Direktörü Steven McCraw, sınıftan defalarca acil hattı arayan bir çocuğun fısıldayarak 8 veya 9 çocuğun hâlâ hayatta olduğunu ve “Lütfen buraya polis gönderin” diyerek yalvardığını açıkladı. McCraw, “O sırada olay yeri komutanı Pete Arrendondo, saldırganın ateşi durdurup barikatların ardına sığındığına inanıyordu. Ancak eldeki bilgilere göre açıkça o sınıftaki çocuklar risk altındaydı ve saldırgan da hâlâ aktifti. Bu yanlış bir karardı” dedi.

Polisin bir şey yapmadığını gören veli Angeli Gomez’in de okulun çitlerinden atlayıp iki çocuğunu kendisinin kurtardığı ortaya çıktı.

TRUMP, SİLAHLANMA TARAFTARI

Haberin Devamı

ABD’deki silah yasaları tartışılırken, katliamın yaşandığı Teksas eyaletinde silah fuarı düzenlendi. ABD eski başkanı Trump da silah lobisinin gövde gösterisine katıldı. Saldırılara karşı çözümün daha fazla silahlanma olduğunu savundu!