Dünya Kilolulara çift bilet tartışması

Kilolulara çift bilet tartışması

Paylaş
Kilolulara çift bilet tartışması

Bindiği uçakta fazla kiloları nedeniyle kemeri takmakta zorlanan İngiliz kadının paylaştığı video tartışma yarattı. 'Çift bilet al' diyenleri haklı bulan da oldu haksız bulan da.

İngiliz gezgin Kirsty Leanne (29), büyük beden olanların seyahatlerde yaşadıkları dezavantajları anlatıyor. En son bir uçakta kemerini takmakta zorlandığı anları yayınladı. Leanne, kemer uzatma aparatıyla yerleşebildi. Koltukların ‘standart’ bedendeki kişilere göre olmasından yakındı. Kilolu kişilerin koltuk masalarını kullanamadığını, uçak tuvaletlerine sığamadığını söyledi. Ancak hiç ummadığı tepkiler aldı. Kısa süre içinde 2 milyon izlenen sekiz saniyelik videosunun altında tartışma başladı. Bir grup, “Yanında oturan kişilere haksızlık ediyorsun, çift bilet almalısın. Ya da uçağa binme”, “Yakınacağına biraz kilo ver”, “Madem yemeğe verecek paran var, business bilet al” gibi acımasız ifadelerle Leanne’i suçladı.

Haberin Devamı

KOLTUKLAR KÜÇÜLDÜ

Bir diğer grup da “Leanne’in uğradığı ayrımcılık. Kilolular yok sayılıyor ve yaşadıkları zorluklar yüzünden daha çok zorbalık görüyorlar” diyerek standart koltukları eleştirdi. Leanne’e destek çıkanlar, uçaklar dahil tüm toplu taşıma araçlarında kilolular için de koltuk düzenlemesi yapılması gerektiğini savunuyor. Leanne’in “Emotional damage” (duygusal hasar) adını verdiği videosundaki olumsuz yorumlara “Ben kendimden başka kimseyi suçlamıyorum. Tek istediğim benim gibi olanlar için biraz daha seçenekler üretilmesine dikkat çekmek” diyerek yanıt verdi. Öte yandan, hava yolları trafiğinin artmasıyla, uçak koltuklarının ölçüsü 20 yıl öncesine göre artık daha dar.