Dünya Kim Jong-un'un kardeşinden Güney Kore'ye tepki

Kim Jong-un'un kardeşinden Güney Kore'ye tepki

Paylaş
Kim Jong-un'un kardeşinden Güney Kore'ye tepki

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, Güney Kore Savunma Bakanı Suh Wook'un açıklamalarına sert tepki gösterdi.

İki gün önce Güney Kore Stratejik Füze Komutanlığı'nı ziyaret eden Wook, Kuzey Kore'nin kendilerine füzeyle saldırma niyetini öğrenmeleri halinde karşılık vermeye hazır olduklarını söylemişti.

Haberin Devamı

Wook, "Kuzey Kore'deki herhangi bir hedefi hızlı ve isabetli bir şekilde vurabilecek" kabiliyetleri olduğunu kaydetmişti.

'CİDDİ BİR TEHDİTLE KARŞI KARŞIYA KALABİLİR'

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, bu ifadelere yanıt veren Yo-jong, "Mantıksız ve pisliğe benzeyen herif" dedi ve ekledi:

"Güney Kore, Savunma Bakanı'nın yaptığı düşüncesiz açıklamalar sebebiyle ciddi bir tehditle karşı karşıya kalabilir. Güney Kore bir felaketi önlemek istiyorsa kendisini terbiye etmeli."

SAVAŞI TETİKLEYEBİLİR

Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Sekreteri Pak Jong-chon da Wook'a tepki gösterdi. Mevcut koşullarda diğer tarafı etkileyecek herhangi bir yanlış karar veya beyanın "tehlikeli bir çatışmayı ve tam teşekküllü bir savaşı" tetikleyebileceğini belirterek uyardı.

Haberin Devamı

İki ülke arasındaki ilişkiler, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın girişimleriyle 2018'de iyileşmişti. Ancak Kuzey Kore, kendisine uygulanan yaptırımlarda ABD'yle anlaşmazlık yaşayınca bir yıl sonra tansiyon tekrar yükselmişti.

FÜZE DENEMELERİ

Kuzey Kore, 2017'den bu yana ilk kıtalararası balistik füze denemesini geçen ay yapmıştı. Bu yılki füze denemesi 11'e ulaştı.

AFP haber ajansı, iki taraf arasındaki gerilimin Güney Kore'de devlet başkanlığı seçimini kazanan Yoon Suk-yeol'un gelecek ay göreve başlamasıyla artabileceğini yazdı.

Zira Suk-yeol, kampanya döneminde "gerekirse Kuzey Kore'ye önleyici saldırı yapabileceklerini" açıklamış ve Jong-un'a "biraz terbiye vereceğini" söylemişti.