Dünya Kim'den Putin'e flaş teklif! Tahıl ve enerji karşılığında...

Kim'den Putin'e flaş teklif! Tahıl ve enerji karşılığında...

Paylaş
Kim'den Putin'e flaş teklif! Tahıl ve enerji karşılığında...

Rus medyasında yer alan haberlere göre, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'dan Rus Lider Vladimir Putin'e flaş bir teklif yapıldı. Kuzey Kore, tahıl ve enerji karşılığında Rusya için Ukrayna'ya 100 bin asker gönderebileceğini ileri sürdü.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal teşebbüsünde altıncı ay dolmak üzere. Yalnızca Donbas'taki Lugansk bölgesi ile Ukrayna'nın güneyindeki bazı şehirleri ele geçirebilen Rus ordusu, beklediği yardım teklifini binlerce kilometre uzaktan aldı. Ukrayna'da batağa saplanan Rus ordusu, ilkbaharda Çin'den yardım bekledi ancak uluslararası yaptırımlardan çekinen Pekin yönetimi Moskova'nın yolunu gözlediği hamleyi yapmadı. Yaz mevsimine gelindiğinde ise Rusya'nın bir başka müttefiki İran'ın Ukrayna'daki Rus işgalcilere insansız hava araçları servis edeceği haberleri yayıldı.

Haberin Devamı

Rus medyasında ise tüm gelişmeleri gölgede bırakacak bir haber yer alıyor. Kremlin'in medyayı tamamen kontrol ettiği Moskova'daki haberlere göre, Rusya ve Kuzey Kore ittifak kuruyor.

Moskova Pyongyang yönetimine doğalgaz ve tahıl teklif etmeye hazır, Kuzey Kore'den istenen ise 100 bin askeri Ukrayna'daki cephe hattına göndermesi.

Kremlin'in seslerinden biri olan Regnum haber ajansına göre, Kuzey Kore savaşa doğrudan müdahil olabileceğini diplomatik kanallardan Rusya'ya iletti. Ajansın metninde, "Ülke 100 bin askerini Donbas'a göndermeye hazır" ifadesi göze çarparken, Kuzey Koreli askerlerin konuşlandırılacağı yerler dikkat çekici.

Söz konusu yerler, Rus lider Putin'in işgal emri vermeden iki gün önce bağımsızlıklarını tanıdığı kağıt üstündeki Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da, iki yönetimi Temmuz ayı içerisinde tanıdı.

Haberin Devamı

'KİM'İN UZATTIĞI ELİ KABUL ETMEKTEN UTANMAMALIYIZ'

Ukrayna'nın başkenti Kiev çevresinde hezimet yaşayan Rus ordusu, odak noktası olarak gördüğü Donbas'ta Lugansk bölgesini tamamen işgal etti. Donetsk'te ise Rus birlikleri özellikle uzun menzilli çoklu roketatarlar nedeniyle kıpırdayamıyor.

Rus resmi televizyonu Rossiya 1'e çıkan tanınmış savunma uzmanı emekli albay Igor Korotchenko, "Kim Jong-un'un bize uzattığı eli kabul etmekten utanmamalıyız, izin vermeliyiz" dedi.

Rusya'nın Ulusal Savunması adlı derginin başındaki Korotchenko, Moskova'nın Pyongyang'a uygulanan uluslararası yaptırımlardan ayrılması gerektiğini de söyledi. Igor Korotchenko, Rus medyasındaki en ateşi Putin taraftarlarından biri.

Anlaşma hayata geçerse, tarihi bir ekonomik kriz ve kıtlıkla boğuşan Kuzey Kore lideri Kim Rusya'dan enerji ve tahıl elde edebilecek. 1,3 milyon askeri bulunan Kuzey Kore, dünyanın en büyük dördüncü ordusuna sahip.