Dünya Kızının ölümünü izledi

Kızının ölümünü izledi

Paylaş
Kızının ölümünü izledi

ABD Teksas’ta 19’u çocuk 21 kişinin öldüğü ilkokul saldırısına polisler 77 dakika geç müdahale etmişti. Saldırının yeni çıkan görüntüleri, tepki çeken bu bekleyişin mağdurlarından birinin de polisler arasındaki Şerif Yardımcısı Felix Rubio olduğunu gösterdi. Meslektaşlarının müdahale etmesini engellediği Felix Rubio’nun 10 yaşındaki kızı olayda öldü.

ABD Teksas 24 Mayıs sabahı korkunç bir haberle uyanmıştı. Uvalde Kasabası’ndaki ilkokula giren Salvador Ramos (18), 19 öğrenci ve 2 öğretmeni öldürmüştü. Saldırıdan 3 dakika sonra 2 polis okula ulaşmış, ancak müdahale etmek yerine destek istemişti. Bir süre sonra yaklaşık 40 kasaba polisi okula gelmiş, yine de saldırgana müdahale edilmemişti. 77 dakika sonra okula ulaşan eyalet polislerinin düzenlediği operasyonda saldırgan öldürülmüştü.

Haberin Devamı
Texas'taki okul saldırısının yeni görüntüleri ortaya çıktı ABD'nin Texas eyaletindeki bir okulda 24 Mayıs'ta gerçekleştirilen ve 19 öğrenci ile 2 öğretmenin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıya ilişkin yeni görüntüler yayınlandı.

ELİNİ TEMİZLEMİŞ

Polislerin 77 dakika beklemesi tepkiye neden olmuş, bu sürede çocukların kurtarılabileceği iddia edilmişti. Polisler hakkında soruşturma açılmıştı. Okul güvenlik kamerasının saldırı sırasında çektiği görüntüler önceki gün basına sızdı. Görüntülerde okuldaki polislerin olay sırasında saldırgana müdahale etmek yerine dezenfektanla elini temizlediği, cep telefonuyla ilgilendiği görülüyor. Ancak en dikkat çekici detay, polisler arasındaki Şerif Yardımcısı Felix Rubio’nun davranışları.

POLİSLER ENGELLEDİ

Saldırganın ateş açtığı sınıfta 10 yaşındaki kızı Lexi Rubio’nun bulunduğu Felix Rubio görüntülerde olaya müdahale etmek istiyor. Ancak 2 meslektaşı, omuzlarından tuttukları Felix Rubio’yu engelliyor. Bu sırada karşıdan gelen bir polis de diğer meslektaşlarına geri çekilmelerini söylüyor. Ancak arkadaşlarının sözünü dinleyerek bekleyen Felix Rubio’nun kızı saldırıda hayatını kaybedenler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı