Dünya Korkunç bilanço

Korkunç bilanço

Paylaş
Korkunç bilanço

Resmi rakamlara göre koronavirüs nedeniyle dünya genelinde ölenlerin sayısı 6.2 milyon. Ancak DSÖ dün yaptığı açıklamayla gerçek sayının resmi rakamlardan 2 kat fazla olduğunu duyurdu. DSÖ’nün yıllık ölümlerdeki artışa göre yaptığı hesaplama, korondan 14.9 ila 16.6 milyon kişinin öldüğünü ortaya çıkardı.

Koronavirüs 2 yılı aşkın süredir hayatımızı tamamen değiştirmiş durumda. Resmi rakamlara göre; dünya genelinde 515 milyon 603 bin 497 kişi koronaya yakalanırken 6 milyon 270 bin 950 kişi de öldü. Ancak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus dün gerçek rakamın çok daha korkunç olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Ocak 2022’ye kadar yapılan hesaplamaya göre; korona ya da ona bağlı sebeplerden 14.9 ila 16.6 milyon kişi öldü. DSÖ, bu hesaplamayı her ülkenin yıllık ölüm oranlarındaki artışa göre yaptı.

DOLAYLI ETKİLENENLER

Bu rakam hastaneye hiç gitmeyen ya da teşhis edilemeyenlerin yanı sıra ‘astım, kalp krizi ya da çoklu organ yetmezliği’ gibi gerekçeler gösterilerek gizlenen ölümleri de ortaya çıkardı.

Rakamlar arasında hastanelerin virüs hastalarıyla dolu olması nedeniyle tedaviye gidemeyen kanserli ölümleri gibi pandeminin sağlık sistemi üzerindeki etkisi nedeniyle hayatını kaybedenler de yer alıyor.

Ghebreyesus kaydedilmemiş ölümlerin yüzde 80’inin aralarında ABD, İngiltere, Almanya, Mısır, Brezilya, Kolombiya ve Hindistan’ın Ghebreyesus olduğu 20 ülkede görüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı