Dünya Kraliçe Elizabeth, 30 bin sterlin maaşlı dekoratör arıyor

Kraliçe Elizabeth, 30 bin sterlin maaşlı dekoratör arıyor

Paylaş
Kraliçe Elizabeth, 30 bin sterlin maaşlı dekoratör arıyor

Kraliçe Elizabeth’in Buckingham Sarayı’na dekoratör aradığı bildirildi. İşe alınacak dekoratöre 30 bin sterlin maaş verilecek.

Britanya'da Kraliçe Elizabeth’in Buckingham Sarayı’na yeni "dekoratif dokunuşlar" için bir ressam ve dekoratör aradığı belirtildi. İşe alınacak dekoratöre 30 bin Sterlin maaş verileceği belirtildi. Metro’da yer alan habere göre, 3 Nisan’a kadar açık olan başvuruların sonucunda Buckingham Sarayı’na 30 bin sterlin maaşla bir dekoratör alınacak. Dekoratör ilanının, 2027 bitmesi planlanan büyük Buckingham Sarayı renovasyonunun bir parçası olduğu tahmin ediliyor. 369 milyon sterlinlik renovasyonun vergi mükellefleri tarafından karşılanması tepkilere neden olmuştu. Kraliyet ailesinin renovasyonu kendi ceplerinden yapması için imza kampanyası başlatılmıştı.

Haberin Devamı

775 odalı Buckingham Sarayı, 1952 yılından bu yana dekore edilmemişti. Prens Charles’ın Kral olduğunda buraya taşınması bekleniyor. (T24)

TEKERLEKLİ SANDALYE KULLANIYOR

İngiltere Kraliyeti'nde 70 yıldır tahtta oturan Kraliçe (95) tekerlekli sandalye yardımıyla hareket edebiliyor. Balmoral konutundaki asansörlerin tekerlekli sandalyeye uygun olarak değiştirildiği açıklandı. Bu yenilik 20 bin Sterlin'e mal oldu. Ayrıca Kraliçe bundan sonra bu konutta daha çok vakit geçireceği için bölgedeki güvenlik önlemleri de artırıldı. Kraliçe geçen ay COVID-19 geçirdikten sonra eski temposuna dönemedi.