Dünya Kritik iddia: İngiltere, Kuzey Kıbrıs'ı bağımsız ülke olarak tanımayı düşünüyor

Kritik iddia: İngiltere, Kuzey Kıbrıs'ı bağımsız ülke olarak tanımayı düşünüyor

Paylaş
Kritik iddia: İngiltere, Kuzey Kıbrıs'ı bağımsız ülke olarak tanımayı düşünüyor

İngiliz medyasında ortaya atılan iddiada bu hafta İsviçre Cenevre'de gayriresmi Kıbrıs görüşmeleri yapılacak. İddiada İngiliz bakanların, Kuzey Kıbrıs'ı bağımsız bir ülke olarak tanımayı düşündükleri belirtildi.

Kıbrıs Türk ve Rum tarafları, 27-29 Nisan'da BM öncülüğünde ve garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin de katılımıyla düzenlenecek 5+BM formatındaki gayriresmi Kıbrıs toplantısında bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Kritik görüşmeler öncesinde İngiliz basını da önemli iddialarda bulundu. İngiliz Sunday Express’in hükümete yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde “Birleşik Krallık kabinesi Kuzey Kıbrıs’ı bağımsız bir ülke olarak resmen tanımayı düşünüyor" ifadeleri kullanıldı.

Gazetenin haberinde, KKTC’nin tanınması halinde iki ülke arasında doğrudan uçuşların başlayabileceği ve bu durumun 300 bin Kıbrıslı Türk ve binlerce İngiliz vatandaşına birçok alanda kolaylıklar sağlayabileceği vurgulandı. Brexit müzakerelerinin bir noktasında, Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan İngiliz vatandaşları, güneye geçmeleri halinde tutuklanma ve para cezası ile tehdit edildiği ve bu durumun da karar alırken bir etken olabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

CNNTÜRK