Dünya Küçücük bir temas, çocuğun elini bu hale getirdi

Küçücük bir temas, çocuğun elini bu hale getirdi

Paylaş
Küçücük bir temas, çocuğun elini bu hale getirdi

İngiltere Manchester'da parkta oynayan küçük çocuk, bir çeşit tavşancıl otu türüne dokununca elleri aniden yandı ve kabarcıklar oluştu. Çocuğun yaşadığı durumun fotoğrafını çeken okul yetkilileri, aileleri uyardı.

İngiltere'nin Machester kentinde küçük bir kız öğrenci, parkta oynarken tehlikeli bir tavşancıl otu türüne temas etti. Temasın ardından dört yaşındaki kızın ellerinde yanıklar ve kabarcıklar oluşmaya başladı. Olayın ardından hemen hastaneye kaldırılan çocuğun maruz kaldığı bitki hakkında okul yetkilileri velilere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. 

Haberin Devamı

'BU BİTKİYE DİKKAT EDİN'

Çocuğun su toplayan eli, Hardy Mill İlkokulu tarafından paylaşıldı. Yapılan açıklamada 'Öğrencilerimizden biri ne yazık ki yarıyıl tatilinde bu bitkiye temas etti ve ikinci derece yanıkla hastaneye kaldırıldı. Lütfen bahçenizde ve çocuklarınızla dışarıdayken bu bitkiye dikkat edin. Bu bitkinin kesinlikle Longsight Park'ta büyüdüğü konusunda bilgilendirildik. Çocuklarınıza bu bitkinin neye benzediğini göstermeniz faydalı olacaktır, böylece onunla temastan kaçınabilirler' denildi.

Dev tavşancıl otu

Dev tavşan otunun toksinleri hücrelerin derinliklerine sızdığı için ciddi sağlık sorunlarına ve ciltte büyük tahrişe neden olabilir. Uzmanlar, bitkinin furokoumarin adı verilen organik toksik kimyasal bileşikler içeren özsuyu konusunda uyarıyor. Bitkinin sağındaki toksinler cilde değdiği zaman yanıklara ve yaralara neden oluyor. 

Haberin Devamı

Dev tavşancıl otu ile temas, kısa vadede kabarcıklar ve kızarıklıklara neden olurken uzun vadede ciltte şekil bozuklukları ve mor lekelere neden oluyor. Bitkiyle temas edildikten sonra etkileri aylar ve hatta yıllar bile sürebilir. 

Bu bitki 6 metreye kadar büyüyebilir ve istilacı bir türdür. Bilimsel adı  Heracleum mantegazzianum olan bitki ilk kez 19. yüzyılda Avrasya'dan İngiltere'ye getirildi.